Camping Resort Arendshorst

Aan de Overijsselse vecht

Camping Resort Arendshorst   Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Robin Visser

“Het golfkarretje staat klaar voor onze rondleiding”, zegt Michael Snoek. Met een licht zoemgeluid gaan we op weg. Achter het stuur vertelt Michael over Resort de Arendshorst. “Het is een familiebedrijf. Zo’n vijftien jaar geleden hebben we deze camping gekocht. Een prachtige locatie aan de Overijsselse Vecht. In die vijftien jaar hebben we de camping gemoderniseerd. Resort de Arendshorst heeft ruim honderd kampeerplekken op verschillende velden en direct aan de Vecht. In het voor- en naseizoen komen hier senioren die van de rust en omgeving willen genieten, tijdens de grote vakantie gezinnen. Kleine kinderen kunnen zich uitstekend vermaken. We hebben een kleuter-zwembadje op één van de speelweiden en er is een kinderboerderij met schapen, geiten, kippen en ganzen.”

Langs de Vecht

We zoeven over brede en smalle paden. Langs kampeervelden met caravans. Een stukje bos waar vakantiehuisjes staan. Behendig neemt Michael een heuveltje op en weer af. Dan staan we aan de oever van de Vecht. Een motorbootje met een vijfkoppige bemanning in badkleding komt voorbij. In de schaduw van een parasol zit een visser. “Met dit warme weer zullen de vissen niet gauw bijten”, zegt Michael lachend tegen de man. “Dit zijn de kampeerplekken aan het water van onze camping. Bij warm weer heerlijke schaduwplekken met uitzicht op het water. Voor gasten die willen vissen is het een ideale stek. De rivier heeft een gevarieerd visbestand. Je kunt hier op brasem, winde, voorn, baars en karper vissen. De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier. De oorsprong, van deze 167 kilometer lange rivier, ligt in Duitsland en mondt uit bij Zwolle in het Zwarte Water.”

 

Het Vechtdal

Na onze verkennende rit over het terrein van de camping zijn we weer terug bij het receptiegebouw. Twee fietsers komen, zo te zien, terug van een fietstocht. “Ja, je kunt in deze streek prachtige fietstochten maken”, vertelt Michael. “Onze camping ligt in een natuurgebied van 200 hectare midden in het Vechtdal. Een afwisselend landschap van water, bossen en weilanden. Op je tocht kom je langs karakteristieke buurschappen en boerderijen. Voor wandelaars zijn er korte en lange afstandswandelingen. Het Vechtdal is voor genieters van rust en natuur een heerlijk toevluchtsoord.”

 

 

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Een motorbootje met bemanning in
badkleding komt voorbij.

De rivier heeft een gevarieerd visbestand. Je kunt hier op brasem, winde, voorn, baars en karper vissen.

We hebben een kleuterzwembadje op één van de speelweiden.

Er is ook een kinderboerderij met schapen, geiten, kippen
en ganzen.”

“Het Vechtdal is voor genieters van rust en natuur een heerlijk toevluchtsoord”

De camping ligt in een natuurgebied van 200 hectare midden in het Vechtdal.
Een afwisselend landschap van water, bossen en weilanden.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Bij warm weer heerlijke schaduwplekken met uitzicht op het water. 

Resort de Arendshorts

Arendshorsterweg 3a
7731 RC Ommen
Tel. 0529 – 453248
info@arendshorst.nl
www.arendshorst.nl

 

Dit artikel verscheen in Caravannen! 2-2020