Bij de Schaapskooi

Camping bij de Schaapskooi  |  Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Anahí Clemens.

Monique en Alfred Vrielink: “Elke gast krijgt na aankomst een rondleiding over de camping en een map met informatie over de omgeving met kaarten van uitgezette fiets- en wandelroutes.”

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Een verrassend  landschap, weiden met bosschages en uitgestrekte heidevelden. Bij een schaapskooi een kudde schapen. Even verder de ingang van camping ‘Bij de Schaapskooi’. Een plek dichtbij het natuurgebied het Wierdense Veld bij Nijverdal.

“Een naam bedenken voor onze camping was niet zo moeilijk”, vertellen Monique en Alfred Vrielink. De schaapskooi op het Wierdense Veld staat op een steenworp afstand van onze camping. In 1999 zijn wij hier komen wonen. Ook een mooie plek om een camping te beginnen, vonden we. In combinatie met onze andere werkzaamheden een leuke uitdaging. Het begon met een klein veldje van vijftien plekken. Gestimuleerd door de gemeente maakten we in 2008 een uitbreidingsplan naar veertig kampeerplekken. We mochten nog groter, maar dat wilden we niet.”

Bezoekjes op de fiets
“Onze dochter woont in het dorp Luttenberg, hier vlakbij”, vertellen Pieter en Margriet. “Die kunnen we tijdens deze vakantie vaak bezoeken. Meestal op de fiets. De camping ligt in een prachtige omgeving. Een gevarieerd landschap met bossen, glooiende weiden en heidevelden. Heel anders dan onze woonplaats Zeewolde.”

“Elke gast krijgt na aankomst een rondleiding over de camping en een map met informatie over de omgeving met kaarten van uitgezette fiets- en wandelroutes”

Thuis voelen: Margreet en Henny zijn hier voor de eerste keer. “We zochten een rustige camping in dit deel van Nederland, want dat kenden we nog niet. Bijna elke dag maken we lange fietstochten. Gisteren hebben we een tocht naar Hellendoorn en de Holterberg gemaakt. Maar lekker bij onze caravan zitten vinden we ook heerlijk. Het is een gastvrije camping waar we ons thuis voelen.”

Fred onderhoud de grasmat.

Tochten door natuurgebieden

“Onze gasten zijn vaak senioren die een rustige camping zoeken en mooie fietstochten willen maken, bijvoorbeeld door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug of door het natuurgebied het Wierdense Veld of over de Holterberg met als hoogtepunt uitzicht over de hele omgeving. Voor wandelaars zijn er korte en lange routes uitgezet. Het Wierdense Veld is een bijzonder natuurgebied dat bestaat uit hoogveen. Vanaf de uitkijktoren, achter de schaapskooi, kun je goed zien hoe weids dit gebied is.

Informatiemappen

“Elke gast krijgt na aankomst een rondleiding over de camping en een map met informatie over de omgeving met kaarten van uitgezette fiets- en wandelroutes. Dat wordt gewaardeerd. Want we vinden dat onze camping meer moet zijn dan alleen kamperen. Een goede gastvrouw en gastheer zijn vinden we heel belangrijk. Dat maakt het werk ook veel leuker.”

De schaapskooi op het Wierdense Veld staat op een steenworp afstand van de camping.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Jeu-de-boulesbaan

“Onze gasten zijn vaak senioren die een rustige camping zoeken en mooie fietstochten willen maken.”

“Het natuurgebied het Wierdense Veld ligt op een steenworp afstand van onze camping”

Camping bij de Schaapskooi
Dalkruid 27a | 7443 LE Nijverdal | +31 (0)548610712
info@bijdeschaapskooi.nl | www.campingbijdeschaapskooi.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 4-2020