Zicht op de Sallandse Heuvelrug   

Camping De Huttert |  Tekst: Willem Smalen |  Fotografie: Anahí Clemens. 

Veronique en Alphons: “De camping ligt dichtbij het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Een uitgestrekt heuvelachtig uniek natuurgebied met grote heidegebieden.”

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Bert en Tinie zijn hier voor het derde jaar. 

Een plek niet ver van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, het natuurgebied tussen de Overijsselse plaatsen Hellendoorn en Holten. Een fijne plek om te recreëren. Op bezoek bij camping De Huttert in Luttenberg.

Na het pad door het bos zien we een open weids landschap voor ons. Een paar wandelaars met rugzakjes passeren. Op een smalle landweg een groep fietsers. Even verder lopen we het erf van camping De Huttert op. 
“We hebben regelmatig gasten op de camping die het Pieterpad lopen, dat is hier dichtbij”, zegt Veronique Rensen. Samen met haar man Alphons en dochter Lian eigenaresse van camping De Huttert. 
“De naam Huttert is afkomstig van plaggenhutje. De naam van deze plek bestaat al heel lang”, vertelt Alphons “Ik ben hier geboren. Mijn ouders hadden een boerenbedrijf met melkkoeien. Later heb ik het overgenomen. De camping bestaat meer dan vijfentwintig jaar. Naast de camping hebben we vier recreatieappartementen en een verblijf voor Bed & Breakfast.”

“Onze gasten zijn ouderen en jonge gezinnen. Men komt voor ontspanning en de omgeving.”

Voor fanatieke fietsers is het een ideale omgeving. Voor wandelaars zijn er lange en korte tochten vanaf de camping te maken” 

“Gezinnen met jonge kinderen kunnen zich ook vermaken.”

“Men komt voor ontspanning en de omgeving.”

Camping en omgeving

“Het is nog geen hoogseizoen, maar de camping is al aardig bezet”, vertelt Veronique tijdens de rondleiding. “Onze gasten zijn ouderen en jonge gezinnen. Men komt voor ontspanning en de omgeving. De camping ligt dichtbij het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Een uitgestrekt heuvelachtig uniek natuurgebied met grote heidegebieden. Afwisselend door hoogteverschillen. Vergezichten over de weide omgeving. Voor fanatieke fietsers is het een ideale omgeving. Voor wandelaars zijn er lange en korte tochten vanaf de camping te maken. In het dorp Luttenberg, ook wel ‘de Parel van Salland’ genoemd, kun je boodschappen doen en lekker uit eten of genieten op een terrasje. Niet ver Luttenberg ligt de ‘Hanzestad’ Deventer. In de historische binnenstad vind je de meest uiteenlopende winkels, veel boekwinkeltjes.”

 

Na de rondleiding drinken we nog
een cappuccino met arretjescake op
het terras van de theeschenkerij.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

In de theeschenkerij kun je ontbijten met verse broodjes.

Weids uitzicht op de omgeving.

Theeschenkerij

Na de rondleiding over de camping laten Alphons en Veronique de theeschenkerij aan ons zien. “Het is eigenlijk een grote huiskamer met een loungehoek en een kleine bibliotheek”, zegt Veronique. “Je kunt er ook ontbijten met verse broodjes en natuurlijk een kopje thee drinken, we hebben veel theesoorten op het menu staan. Maar er is natuurlijk ook heerlijke koffie met appeltaart of arretjescake. Voor wie een dagtocht gaat maken en wil picknicken vullen we een ‘knapzak’ met lekkere dingen.
In een hoek is een klein ‘winkeltje’ met typisch Sallandse producten. Leuk om als vakantie-cadeautje mee te nemen.”

Cappuccino en arretjescake

Na de rondleiding drinken we nog een cappuccino met arretjescake op het terras van de theeschenkerij. Twee mountainbikers komen terug van een tocht, zien we. “We hebben een nieuwe route ontdekt”, vertellen ze aan een groep van vier wandelaars met rugzakken die op het terras zit.  Met deze laatste beelden nog in ons hoofd trekken we weer verder. Niet met de fiets, niet wandelend maar met onze ‘vierwieler’.

In een hoek is een klein ‘winkeltje’ met typisch Sallandse producten. Leuk om als vakantie-cadeautje mee te nemen.”

  | Gasten aan het woord |

LEKKER VAKANTIE VIEREN

Astrid en Erwin zijn hier samen met hun zoon Iwan voor de eerste keer. “We zochten een kleine camping in deze omgeving. Het is ruim twee weken lekker vakantie vieren. Een beetje luieren bij de caravan of dagtochten maken met de auto in de omgeving.”

GEMOEDELIJK

Bert en Tinie zijn hier voor het derde jaar. “Het is een heerlijke rustige kleinschalige camping, dat vinden we aantrekkelijk. We maken veel fietstochten. Gisteren een lange tocht door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Soms helpen we de eigenaren Anton en Veronique bij het bakken van koeken.” 

Camping De Huttert

Nieuwe Twentseweg 3 | 8105 SE Luttenberg | +31 (0)572 301274

info@dehuttert.nl  | www.dehuttert.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 2-2021