Camping De Lage Werf

Camping De Lage Werf  |  Tekst: Marije Smit  |  Fotografie: Jurriaan Hutting

 

Rust, ruimte en gezelligheid. Het motto van Camping De Lage Werf

We volgen de bruine bordjes langs de weg met ‘camping De Lage Werf’ en in het vlakke landschap doemen in de verte vrolijk wapperende vlaggen op. Wat een entree, want er volgt een oprijlaan met aan de zijkant jonge boompjes. Verderop is de receptie en een prachtig, oud pand. Op deze stralend zonnige dag staan de veldjes vol met caravans, campers en een tentje. We stappen de receptie binnen en bij de mooie, houten balie heet campingeigenares Miranda Buys ons van harte welkom.

We schuiven aan de houten tafel naast de ruime ontvangstbalie en Miranda zet een kop koffie voor ons. Laten we meteen van start gaan met de vragen, want op deze vrijdagmiddag verwacht de campingeigenares nog een aantal gastaankomsten en daar wil zij graag ruim de tijd voor nemen. De camping is zo’n veertig jaar geleden door de oma van de man van Miranda gestart. “Een echte boerencamping met tien vaste plaatsen en tien kampeerplaatsen. Mijn schoonouders namen de camping over en hebben er vijfendertig jaar gewoond. In 2012 hebben wij de camping overgenomen en hebben wij na de overname alles veranderd. Zo ook de naam. De camping heette Zuidzijde, zoals het nabijgelegen plaatsje. De historische boerderij/jachthuis op het terrein heet De Lage Wurft en zo is de naam De Lage Werf nu zes jaar geleden ontstaan”, legt Miranda vriendelijk uit. Even later bij de rondleiding zien wij de eeuwenoude boerderij, die vermoedelijk rond 1630-1640 is gebouwd als jachthuis. Voor de overname van de camping waren de sanitair blokken ook achter deze woning, maar nu is het luxe sanitair gebouw in de gerenoveerde schuur te vinden. De familie Buys woont in het karakteristieke pand op de camping. Zoals bij bijna alle campingeigenaren gaat het bedrijf altijd door, 24 uur per dag en 7 dagen in de week, van maart tot november. “In de winter hebben wij vakantie.”

Variatie

In 2014 vond er weer een uitbreiding van het campingveld plaats, met twaalf plaatsen. Ook is er een gedeelte met vaste staanplaatsen voor chalets en toercaravans, zodat De Lage Werf momenteel vijftig plaatsen telt en lekker gevarieerd is. En er wordt nooit stilgezeten, want na de aanleg van het moderne en luxe sanitair gebouw en de uitbreiding met de veertien plekken zijn er op de camperplaatsen grastegels met gras aangelegd, is er een compleet nieuwe website mét reserveringssysteem gelanceerd én wordt er momenteel gewerkt aan nog twee extra campingvelden. “We groeien verder omdat we steeds vol zitten. Wat wij natuurlijk niet uit het oog verliezen is de rust, ons paradepaardje. De camping bestaat uit verschillende velden waardoor je – ook volgens de gasten – niets merkt van de ‘drukte’. Wij hebben veel terugkerende gasten, het merendeel uit Nederland, en er komen zowel gezinnen met jongere kinderen als gasten met de gepensioneerd-gerechtigde leeftijd.”

“We groeien verder omdat we steeds vol zitten. Wat wij natuurlijk niet uit het oog verliezen is de rust, ons paradepaardje.”

Persoonlijke aandacht

Er stapt een nieuwe campinggast binnen en Miranda veert op om met een vriendelijke handdruk over de balie heen de gast welkom te heten. Hij blijkt twee jaar geleden ook op De Lage Werf te hebben gelogeerd en stelt: “Wat is de receptie mooi geworden. We zijn weer terug, omdat het hier zo fijn rustig en groen is.” De vader van Miranda helpt zo nu en dan een handje mee op de camping en hij begeleidt de gasten nu naar de plaats. “Wij vinden persoonlijke aandacht erg belangrijk, dus ik loop altijd even met de gasten mee om de plaats te wijzen – of om ze te laten kiezen – en om men wegwijs te maken in het sanitair gebouw.” Over dit gebouw gesproken… laten wij er ook even gaan kijken.

 

Schoon sanitair gebouw

Naast de receptie, in de oude aardappelopslagloods, is sinds 2016 het sanitair te vinden. De afwasplekken zijn overdekt en er hangt een leuk bord met de tekst ‘rust – ruimte – gezelligheid’ boven en dat zijn dé trefwoorden van de camping. Dat blijkt ook uit de reacties van enkele gasten: “Het is hier zo fijn! Rustig, maar ook gezellig.” En: “Miranda is altijd in voor een praatje.” Het moderne toiletgebouw met vloerverwarming huisvest vier douches met thermostaatkranen (met muntautomaat/ €0.50 is 5 minuten warm water) voor dames en heren. In dezelfde gemengde ruimte zijn drie wastafels met automatische kranen en één was cabine. De toiletruimtes zijn wel van elkaar apart en zien er sfeervol uit met een hout omlijste spiegel en glazen zeepdispenser op de wastafel. Er zijn voor heren twee toiletten en een urinoir en voor dames drie toiletten. Er is ook een mogelijkheid om kleding te wassen in de wasmachine. Miranda: “Het is belangrijk dat ons sanitair schoon is, dus hebben wij voor praktische zaken gekozen, zoals een gietvloer met hoge plinten en er staan geen vuilnisbakken op de grond, maar er is een vuilnisklep in de muur waarachter het vuil verdwijnt. In het gebouw hebben wij ook ruimte gemaakt voor tijdschriften, foldertjes en boeken. We zijn er trots op dat we sinds april 2017 ook een Kinderzwerfboek station in de hal van het sanitair gebouw hebben.” Ook niet onbelangrijk: het dak van het gebouw ligt vol zonnepanelen (echt een enorm aantal) en zo kan de camping in de eigen vraag naar stroom voorzien. De camping is sowieso duurzaam bezig, met gescheiden afval inzameling. En ook is de verlichting op het terrein wordt met lampen met een eigen zonnepaneel geregeld.

De Lage Werf oogt vriendelijk divers, met veldjes voor vaste en deelseizoenplaatsen.

Zoover Awards

Het is mede aan het moderne sanitair gebouw te danken dat Camping De Lage Werf meerdere keren Zoover Awards in de wacht heeft gesleept. Daar is de familie natuurlijk trots op! De camping won ook weer in 2018 de Gouden Zoover Award. In 2018 zijn er 104 reviews geschreven door vakantiegangers, met een waarderingscijfer 9.2. “We zijn ontzettend blij met deze hoge waardering van onze gasten. We doen ons uiterste best elke dag om de beste service en kwaliteit te bieden en dan is het natuurlijk geweldig dat dit beloond wordt met een Gouden Zoover Award. Dit is immers waar we het voor doen, tevreden gasten”, aldus Miranda Buys.

 

Groene veldjes

We wandelen over de camping en wat opvalt, is niet alleen de rust, maar juist ook de ruime plaatsen (16 meter breed) met bij iedere plek water, afvoer en elektriciteit. En Wi-Fi (tegen kleine vergoeding). De Lage Werf oogt vriendelijk divers, met veldjes voor vaste en deelseizoenplaatsen, de chalets en ruime mogelijkheden voor kampeerplaatsen. Ook aan de kinderen is gedacht, met een apart speelveld met trampoline, ballenvanger en voetbaldoelen. Voor jonge kinderen is er een speeltuin bij een kampeerveld, waar zij van de glijbaan kunnen glijden, schommelen (van peuterschommel tot nestschommel) en in het speelhuisje kunnen. Er is een mooie verdeling in velden en genoeg keus aan zonnige en schaduwrijke plaatsen. “We planten bomen en groene heggen, maar de twee nieuwe velden voor seizoen 2019 zullen in het begin natuurlijk nog wat minder schaduw hebben”, legt Miranda uit. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om schaduw te creëren met parasols. Daarnaast, de gasten kunnen juist genieten van een mooi uitzicht over het landschap. Want wat is de omgeving mooi. Fantastisch om er met de fiets op uit te trekken.

 

Fietsroutes

Bij de receptie zijn allerhande folders en fietsroutes te vinden en Miranda geeft graag advies. Tijdens onze heenreis reden wij langs de Hellegatsplaten waar wilde paarden en hekrunderen lopen. Met de fiets kun je bijvoorbeeld om het natuurterrein fietsen. “Onze camping ligt aan een fietsknooppuntennetwerk van wel 425 km over heel Goeree Overflakkee. Keus genoeg; van pontjes route tot molentocht. De Hoeksche Waard ligt ook vlakbij en daar gaan gasten ook graag fietsen of wandelen.” Op de camping is een overdekte fietsenstalling, waar gasten de fiets kunnen parkeren. Watersporters kunnen vanaf de camping ook alle kanten op, waarbij Haringvliet en het Grevelingenmeer favoriet zijn. Gezinnen raadt Miranda aan om zeker een kijkje op het natuureiland Tiengemeten te nemen. “Je steekt met het pontje over, een leuke ervaring op zich, en de natuurspeeltuin is echt geweldig. Ook is het Rien Poortvliet museum op het eiland te vinden.” Op en om Camping De Lage Werf is genoeg te doen en veel om te genieten!

Camping De Lage Werf
Lageweg 4
3258 LA Den Bommel
Tel. 0187643306
www.campingdelagewerf.nl
info@campingdelagewerf.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 2-2019