De landerijen recreatie

 

De Landerijen Recreatie  |  Tekst: Eva Hopstaken  |  Fotografie: Robin Visser

Het leven is goed in het Brabantse Biest-Houtakker.

Na 26 jaar namen Anja en Marc een camping over om er hun eigen plek én een vernieuwde plek voor terugkerende en nieuwe gasten van te maken. Welkom op de Landerijen, welkom in het Brabantse land. Met haar tennisracket tussen de snelbinders geklemd komt Anja ons op de fiets tegemoet gereden. In het woonhuis, dat aan de camping grenst, frist ze zich op en staat korte tijd later in haar groene bedrijfspolo weer voor ons. Tijd voor een kennismaking. Met Anja en met De Landerijen Recreatie.

Wie neemt deze camping over?

Op het terras van IJssalon ’t Landerijsje nemen we plaats. “Wat vinden jullie ervan?” vraagt Anja. “We hebben het terras en de ijssalon met ambachtelijk ijs van het IJsboerinneke uit Moergestel vorig seizoen pas geopend. Zelf zijn we er erg blij mee en ik run de ijskraam en terras met veel liefde en plezier.” En de camping, hoe lang runt het echtpaar de Landerijen Recreatie al? “In september 2016 hebben we deze camping van de vorige eigenaar overgenomen. We gingen daarbij echter niet over een nacht ijs. Tijdens een avondje bowlen met vrienden kwam het gesprek op de camping. Die stond toentertijd al geruime tijd te koop. Diezelfde vrienden vroegen of het niets voor ons was om de camping over te nemen. We hadden destijds een bedrijf in tijdelijke huisvesting en moesten daar echt even onze gedachte over laten gaan. Zelf hebben we jaren gekampeerd en ik weet daarom dat als je een camping runt er altijd voor je gasten moet zijn. Mijn man en onze zoon waren direct enthousiast. Uiteindelijk hebben we er een jaar onze gedachten over laten gaan en hebben we de knoop doorgehakt en ja tegen de overname gezegd.

 

Nieuw

“De camping – voorheen bekend onder de naam De Biest – werd bijna dertig jaar door een echtpaar gerund en had de tand des tijds niet overal even goed doorstaan, zullen we maar zeggen. We hebben dan ook bijna alles vernieuwd toen we de boel overnamen, het receptiegebouw was daarbij als eerste aan de beurt. Daarnaast maakten we ook een vijver, waar het in de zomermaanden goed toeven is.

Met de overname besloten we ook de naam van de camping te veranderen, we wilden niet dat gasten ons vernieuwde terrein zouden associëren met het verouderde aanbod van voorheen. Ook pakten we meteen de website aan en veranderden het e-mailadres en het telefoonnummer.”

Hoewel de familie Geboers hun toenmalige bedrijf verkocht om de aanschaf van de camping te bekostigen, kruipt het bloed blijkbaar waar het niet gaan kan. “Mijn man en mijn oudste zoon kunnen beiden niet zo goed stilzitten en zijn samen opnieuw een bedrijf – naast de campingactiviteiten – begonnen. Opnieuw in tijdelijke huisvesting, iets waar momenteel maar al te veel vraag naar is.”

Hebben zij dan spijt van de overname? “Nee, zeker niet, ze hebben gewoon geen rust. Ik ook niet hoor, al zie ik mezelf niet tot in lengte van dagen de camping runnen. Gelukkig hebben onze dochter en schoonzoon interesse om de camping over te nemen. Daarvoor is het nu nog te vroeg, maar het is een geruststellende gedachte te weten dat de camping binnen de familie zal blijven. Voor nu gaan we eerst zelf nog met de camping aan de slag. Zo willen we graag de visvijver nog verder aanpakken. Een mooie vlonder staat als volgende vernieuwing op de agenda.”

Camping Drijfveer Tusken de Marren4
Wandelknooppunten recht voor de deur van de camping.
Kamperen in het groen.

  | Gasten aan het woord |

 

Oud & nieuw

Tonny en Bert Antens zijn geen onbekenden. Niet in Brabant en niet op het terrein van de Landerijen. Het stel komt uit Roosendaal en staat voor de zesde keer met hun 24-jaar oude Delta caravan op het kampeerterrein in Biest-Houtakker. “Een jaar of 8 geleden zijn we hier – bij de vorige eigenaar – een paar keer met de kleinkinderen geweest. We hoorden dat er inmiddels nieuwe eigenaren zijn en wilden zeker nog eens een keer komen kijken. Nou we kunnen wel stellen, dat het een hele verbetering is. Een verschil van dag en nacht ten opzichte van hoe het eerst was. We zijn er – sinds Anja en Marc de camping runnen – voor de tweede keer en het zal zeker niet de laatste keer zijn, dat weet ik zeker.” Of er nog iets te ontdekken valt wanneer je al meermaals in eigen provincie op vakantie bent geweest en vanuit dezelfde camping op pad gaat. “Zeker wel. Bovendien is het ook fijn om naar bepaalde plaatsen weer eens terug te keren. Zo stappen we graag op de fiets om een LaTrappe trappistje te pakken bij de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven en Oirschot is ook altijd fijn om even aan te leggen. Nee, ons hoor je niet klagen.”

Gezellige, leuke mensen

Vanuit het Zuid-Hollandse Zoetermeer zijn Frans en Marjan van Keulen voor een maand met hun Home-Car caravan neergestreken bij de Landerijen. “Het bevalt ons hier zo goed, we zijn hier minstens al 10 keer geweest,” lacht meneer van Keulen ons toe. Voorheen reisden we met onze caravan veel naar Duitsland en Frankrijk. De laatste jaren doen we het wat rustiger aan en blijven we in Nederland. De rust en het uitgebreide fietsnetwerk brengen ons keer op keer naar dit plekje in Brabant én de gezellige leuke mensen, natuurlijk,” doelend op Anja en Marc.

Dichtbij maar toch zo anders

Jos en Marjan de Hart kamperen praktisch in eigen achtertuin. Het stel heeft de Fendt Saphir vanuit Tilburg-West naar Biest-Houthakker verplaatst, amper 15 kilometer verderop. “We hebben veel met de caravan gekampeerd, van Zuid-Engeland tot aan Noorwegen en alles wat ertussen zit. Dit is onze vierde caravan al, dit keer kozen we voor een wat groter model, wat meer ruimte, net wat meer luxe. We zijn inmiddels een dagje ouder en doen het daarom heerlijk rustig aan. Ondanks het feit dat we, bij wijze van spreken ons huis van hieruit kunnen zien, is het hier op de Landerijen helemaal anders. Hier leven we buiten, genieten we van de rust en de natuur en gaan er elke dag op uit om nieuwe plekken te ontdekken. Dat doe je toch een stuk minder vanuit je eigen woning waar andere dingen je aandacht vragen. “ Voor die rust, ruimte en nieuwe ontdekkingen, neemt het echtpaar dan ook ruim de tijd, niet minder dan 10 weken zijn ze te gast bij Anja en Marc. “We komen hier bijna vanaf het begin dat Anja en Marc de camping over hebben genomen en dat bevalt prima, Wij zien geen reden om een andere plek te zoeken.”

Heerlijk ambachtelijk ijs, jammie.

De Landerijen Recreatie
Biestsestraat 2
5084 HE Biest-Houtakker
T 013 505 4861 info@delanderijenrecreatie.nl
www.delanderijenrecreatie.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 3-2023