Camping

De Mescherhei

Camping De Mescherhei  |  Tekst: Marije Smit  |  Fotografie: Anahí Clemens

Wat een uitzicht vanaf Camping De Mescherhei.

Via een mooie, landelijke weg, waar wielrenners genieten van de klimmetjes en afdalingen in het Heuvellandschap, arriveren we boven op de berg bij camping De Mescherhei. Het terrein, waar ook diverse appartementen worden verhuurd, wordt gerund door Léon en Gabrielle met hun dochters Floor en Eef Duizings. Nog voor we ons bij de receptie kunnen melden komt Léon aangelopen en niet veel later zitten we aan de picknick-tafel met verse koffie. En uitzicht!

Uitzicht

In 1996 zijn Léon en zijn ouders naast de melkveehouderij met vijf kampeerplaatsen gestart. Hij bouwde de camping uit naar nu inmiddels veertig plekken. “De melkkoeien zijn verdwenen. Er lopen nog wel een paar koeien te grazen in de wei en we hebben tien kippen, dus kakelverse eitjes bij het ontbijt. Verder hebben we nog onze shetlandpony Jipke, pony Gweny en Axelle ons paard in de wei lopen. De kampeerplaatsen aan de rand van de camping kijken direct uit op de dieren”, legt Léon uit. Tijdens onze rondleiding over het terrein ontdekken wij dat iedere plek mooi uitzicht heeft, zowel vergezichten als prachtige plekken bij fruitbomen. Hoogstamkers- en appelbomen omringen de gebouwen en camping, en zorgen in de zomermaanden voor wat extra schaduw. In het voorjaar kijk je uit op de prachtige bloesembomen en in de zomer mag je best ‘stiekem’ proeven van de heerlijke zoete kersen of appels. Overigens houdt de familie Duizings ook groente in grote bakken; sla en tomaat. Deze natuurlijke bakken geven ook nog eens meer privacy bij de kampeerplaatsen.

Privé sanitair

“Wij hebben veertig kampeerplaatsen, plek 1 t/m 25 voorzien van 6 ampère stroom en kunstgras op de plek van de voortent. Plek 26 t/m 40 van 10 of 16 ampère stroom en ook kunstgras op de plek van de voortent. Ons kampeerterrein is nagenoeg autovrij. Voor de rust en veiligheid, maar ook omdat het terrein er zonder auto’s veel mooier uitziet. De auto kan op onze ruime parkeerplaatsen worden gezet. Ook voor (elektrische) fietsen hebben wij een overdekte stalling, in de (lege) koeienstal”, gaat Léon verder. Hij is – terecht – trots op de recent aangelegde/verbouwde sanitaire ruimten. In het vroegere sanitair gebouw zijn sinds 2020 vijf plekken met privé sanitair. Een eigen douche, toilet en wasbak.

 

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Léon Duizings

Hoogstamkers- en appelbomen omringen de gebouwen en camping.

Muziek tijdens douchen

In 2020 zijn twee nieuwe sanitaire ruimten gebouwd – voor ‘vruwke’ en ‘menneke’ – met ieder drie ruime douches, die beschikken over een thermostaatkraan. Wat opvalt in deze schone ruimte, is de muziek. Wat gezellig! Muziek tijdens het douchen of toiletgebruik. Daarnaast ook aangenaam toeven vanwege de vloerverwarming. Het terrein is overigens zelfvoorzienend en energie-neutraal dankzij zo’n 104 zonnepanelen. “We hebben ook een aparte afwasruimte met vier aanrechten en warm water, een wasmachine en een droger (tegen betaling). Voor de handwas is er een aparte textielwasbak en een centrifuge.

In deze hoek staan ook walnoten en verse scharreleieren van onze eigen kippen. Afrekenen gaat in goed vertrouwen door geld in het bakje te leggen. Ook kunnen gasten hier wandel- of fietsroutes vinden, er staan folders en boeken. Maar wij geven gasten ook graag zelf leuke tips om in de omgeving te doen. Loop bijvoorbeeld de camping af, naar rechts en binnen vijf minuten lopen sta je bij een uitkijktoren. Maak zeker de klim naar negen meter hoog en kijk uit over België en Maastricht. Aan de overkant van de camping is een wandelpad waar je fijn met de hond kunt wandelen. Willen gasten er op uit naar de stad, dan ligt De Mescherhei ook heel centraal; namelijk in de driehoek tussen de steden Maastricht, Luik en Aken. Genoeg te doen dus. En vergeet natuurlijk niet te genieten van de Bourgondische gastronomie en Limburgse vlaai”, besluit Léon.

 

Genieten van rust, ruimte en de natuur op camping De Mescherhei.

Beklim de uitkijktoren Mescherhei en geniet op negen meter hoogte van het uitzicht over België en Maastricht.

  | Gasten aan het woord |

De heer Van den Berg uit Kampen staat nu voor de vierde keer op de camping: “Waarom? Nou kijk om je heen! Prachtig uitzicht, rust op de camping, schoon sanitair, gezelligheid, het Limburgse land is prachtig… een stukje Frankrijk gevoel maar dan gewoon in Nederland. Met de elektrische fiets ben je zo in Gulpen of Epen.” 

Saskia uit Den Haag ontmoeten we bij het sanitair gebouw. We wandelen met haar mee naar de caravan aan de rand van de camping, dus met uitzicht op de weilanden en paarden. “Wij hebben vorig jaar vrij impulsief een caravan gekocht. We hadden nog nooit gekampeerd, maar het bevalt ons uitstekend. Wij zoeken naar kleine, luxere campings in de natuur. Zo zijn wij bij De Mescherhei beland. Eerst een weekje in de meivakantie en nu zijn we in de zomervakantie weer terug. Het is hier dus heerlijk! Zowel de omgeving, waar wij met hond Pita wandelen, als de camping zelf. Het sanitair is brandschoon en de douche is uitstekend. Daarnaast vermaakt de jeugd, waaronder mijn dochters Cerise en Sièna, zich prima. Er wordt wat gevoetbald en ze zijn ook wezen tokkelen in de buurt van Landgraaf.” De plek kijkt inderdaad schitterend weg over de groene weilanden en dochter Cerise vertelt enthousiast: “In het sanitair gebouw wordt muziek gedraaid! Daar word ik tijdens het douchen extra vrolijk van.”

Camping De Mescherhei
Heiweg 7
6265 NL Sint Geertruid
T 043 – 4091450
www.de-mescherhei.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 1-2023