Camping drei spatzen

 

 

Camping Drei Spatzen   Tekst: Bert Heijnen  |  Fotografie: Anahí Clemens

Camping Drie Spatzen (De drie mussen) een naam die in eerste instantie vraagtekens oproept. Pas wanneer je het gedicht van de bekende Duitse schrijver/dichter Christian Morgenstern (1871-1914) leest, ken je de waarde van de naam. De camping ligt in Utscheid en is sinds drie jaar in het bezit van Leon en Arthur.

Drei Spatzen is precies wat we willen uitstralen. Het gevoel van vrienden, van samen, natuur, cultuur, en altijd de humor in de buurt”, zegt Arhur, afkomstig uit Noord-Holland. “Ik werkte binnen de ICT en was projectmanager. Ik had al jaren het idee om een camping te bezitten. Niet specifiek in een bepaald land of regio, géén grote camping maar een die je zelf kunt runnen zonder veel personeel. Ik wilde geen manager zijn, maar mee de handen uitsteken en persoonlijk contact onderhouden met de gasten en een mooie camping opbouwen.”

Uitgekozen uit vijftig campings

Toen Arthur het idee opvatte om zijn droom te verwezenlijken, bezocht hij samen met vriend Leon een vijftigtal campings in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. ”Tot we in de Eifel kwamen. Dit was een voormalige motorcamping, die ons direct beviel, vanwege de ligging in het groen, de omvang en de mogelijkheden om er weer een mooie camping van te maken. En toen zei Leon: “Ik doe met je mee”, en zo zijn we begonnen. De eerste winter hebben we met name de infra, van aan- en afvoer van water en elektriciteit vernieuwd. Ook de Gaststätte hebben we aangepakt. Ik kan alleen maar zeggen dat het fantastisch bevalt. De belangstelling is groot en de reacties van de gasten zijn hartverwarmend. Ook de medewerking van de gemeentelijke overheid is prima.”

Grotere percelen

In totaal beschikt Camping Drei Spatzen over vijftig kampeerplaatsen en enkele huuraccommodaties en bedraagt de totale oppervlakte 2,5 hectare. “Dit zijn minder plaatsen dan de camping in het verleden had, maar we hebben bewust voor grotere percelen gekozen, zodat we ook percelen hebben voor grotere caravans en tenten”, aldus Arthur, die eraan toevoegt: “Alle percelen zijn voorzien van 16A elektriciteitsaansluiting, wifi, water en afvoer en de auto mag bij de caravan worden geparkeerd. Daarnaast beschikken we over speciale caravanplaatsen XL. Deze zijn minimaal twaalf meter breed en ruim genoeg om nog een tent bij te plaatsen voor de kinderen of voor gasten. De caravan- en camperplekken liggen aan de verharde campingweg en het gebruik van douches, water en elektriciteit (tot
4 KWh) is in de prijs inbegrepen. Ook de gratis wifi is op vrijwel de hele camping beschikbaar”, aldus Arthur.

Twee bosdelen

De camping wordt gesplitst door het beekje Michelbach, dat dwars over de camping loopt. Langs het beekje zijn zeer geliefde plekken, mede omdat op korte afstand een van de twee speeltuintjes en ook een speelveld ligt. Bijzonder is ook het zandpad dat parallel aan de camping direct de heuvels in loopt. Er zijn korte en lange wandelroutes, zoals een speciaal uitgezette route van 16,5 kilometer.

Leon is samen met Arthur de eigenaar van
Camping Drei Spatzen.

Jeugdgroepen

Achter op de camping lopen we de heuvel op waar in het ruige ongerepte natuurlandschap hier en daar enkele gasten een afgescheiden plek hebben gevonden. “Dit terrein willen we nog verder ontwikkelen”, aldus Arthur: “Het is nu ingericht voor groepen die afgescheiden van de camping hun eigen bivak opslaan, zoals jeugdgroepen, scholen, verenigingen, scouting, etc. Maar we merken dat ook veel andere vakantiegasten hier graag dichter bij de natuur kamperen”. Op de heuvel zijn op verschillende niveaus vier vlakke terrassen waar je ‘back-to-basic’ met een tent kunt kamperen. Arthur vertelt vroeger vrijwilliger te zijn geweest bij de scouting: “Dat geeft me het inzicht en de kennis om de vakantie voor deze groepen heel boeiend te maken. Want de omgeving biedt voldoende uitdagingen en mogelijkheden tot avonturen”.

 

Sanitaire voorzieningen

“Hygiëne staat hoog in het vaandel. Naast alle goede sanitaire voorzieningen, zoals de volledig vernieuwde (familie-)douches en toiletten, kunnen gasten gebruikmaken van twee wasmachines en een droger. Er is ook een babybad en verschoonplek aanwezig. 

 

Restaurant

Gasten hebben de mogelijkheid om ’s morgens een compleet ontbijt te genieten in het restaurant of gebruik te maken van de broodjesservice. Ook is er een snackbar en een bar/restaurant en terras om gezellig te eten en te drinken. Het restaurant heeft een aantal typisch Duitse gerechten op de kaart staan.

 

Vier Safaritenten

Camping Drie Spatzen beschikt over vier glamping tenten. Luxe uitgevoerde safaritenten volledig ingericht en geschikt voor 4 tot 6 personen. Deze zijn voorzien van zit- en slaapdeel en een keukentje. Arthur noemt het: “kamperen met de luxe van thuis”, want aan alles is gedacht. De tenten zijn volledig ingericht.”

 

Omgeving

De ligging van Utscheid maakt dat meer dan tachtig attracties en bezienswaardigheden zijn te bereiken binnen een straal van dertig kilometer. Door de hele Eifel zijn tientallen avontuurlijke wandel- en fietstochten uitgezet, bijvoorbeeld over een voormalig spoortracé. Natuurlijk zijn er ook routes voor de doorgewinterde mountainbikers.

Kinderen genieten volop op Drei Spätzen >

  | Gasten aan het woord |

“Ze hebben ons fantastisch begeleid”

Arie en Jannie hadden de pech dat een van hen tijdens de vakantie ziek werd. “Maar”, zegt Jannie: “Dan leer je de echte campingeigenaar pas kennen. We zijn fantastisch ondersteund door Arthur en Leon.” “Zelf weet je hier de weg niet, je kent geen dokter. Zij hebben geregeld dat we in een mum van tijd ergens terecht konden. En ook de volgende dag kwam Arthur even kijken hoe alles verlopen was en of we nog hulp nodig hadden. Dat gaf ons veel vertrouwen en we willen ze daar graag een compliment voor maken.” 

Camping Drei Spatzen

Im Krahnen 21, 54675 Utscheid
Tel: +49 6564 9649999
info@camping-dreispatzen.eu
www.camping-dreispatzen.eu

Dit artikel verscheen in Caravannen! 1-2020