Camping
het Klaverblad

Uitzicht op het open landschap

Camping Het Klaverblad   Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Anahí Clemens

Nabij de IJssel en het natuurgebied de Duursche Waarden. Uitzicht op het open landschap. Camping Het Klaverblad in Olst.

Sinds 2012 zijn Gerrie en Bert Hulsbergen eigenaren van camping Het Klaverblad. “Eigenlijk zijn we in 1993 met een camping begonnen”, vertelt Gerrie. “Dat was op een stuk grond naast ons huis met ruimte voor zes plekken. Het idee om een camping te beginnen kwam van mijn man Bert. Ik was in het begin niet zo enthousiast. Maar toen we eenmaal de camping opgezet hadden vond ik het heel leuk. Je leerde veel mensen kennen en je had ook zelf het gevoel een beetje vakantie te hebben. We wilden de camping graag uitbreiden. Aan de overzijde van ons huis – op deze plek – stond een weiland van twee hectare te koop. Het betrof een verkoop bij inschrijving. We konden de grond kopen. Dat was in 2006. Maar de vergunning om een camping op die plek te beginnen kwam pas vrij in 2011. Toen konden we ons idee voluit verwezenlijken. De ontvangstruimte met restaurant en het sanitaire gedeelte hebben we in die tijd ook gebouwd.”

Het Klaverblad

“De naam Het Klaverblad vonden we goed passen in deze omgeving, bepaald door groene weiden. Er zijn nu zevenenvijftig ruime kampeerplekken, omgeven door kleine hagen. Vanaf de camping heb je vrij uitzicht op het omliggende landschap” 

Omgeving

“Het is een camping voor de rustzoeker in combinatie met actief recreëren. Veel van onze gasten fietsen en wandelen in de omgeving. De IJssel ligt maar een paar kilometer hier vandaan. Bij de IJssel ligt de Duursche Waarden, een 120 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer. Het bestaat uit geulen, oeverwallen, percelen bos en uiterwaarden. Vroeger werd er rivierklei gewonnen om bakstenen van te maken. Restanten van een steenfabriek staan er nog. Je kunt er wandelen en vanaf een uitkijktoren de IJssel zien en vogels bestuderen. Een uniek gebied voor vogelaars. Een stedentrip maken kan ook. Olst ligt precies tussen de hanzesteden Deventer en Zwolle.”

Bij de camping

Op het terras bij de ontvangstruimte en restaurant zitten mensen aan de koffie. “Het terras is voor onze gasten maar ook voor passanten”, zegt Gerrie. “Op speciale dagen serveren we ook plateservice. Dat kan op het terras of binnen in het restaurant. Vanaf het terras heb je mooi zicht op de visvijver. Soms staan onze ‘buurkoeien’ nieuwsgierig te kijken als men aan het vissen is. Het is zo toch ook een beetje een boerencamping.”

 

Voor kinderen een kleine speelplek

Vogelaars

De omgeving van Den Helder is heel anders dan in Olst. Maar dat zochten Gerard en Annie juist. “We zijn actieve vogelaars. Deze camping hebben we uitgekozen omdat deze dicht bij de IJssel ligt. Bijna elke dag gaan we met de fiets op pad om in de natuurgebieden nabij de uiterwaarden vogels met onze verrekijker te bestuderen. Je ziet hier andere vogels dan bij ons in de omgeving. We zagen de zwarte stern en een zeearend. Heel opmerkelijk waren vier ooievaarsnesten in een boom. Het is een rustige, leuke camping. In het restaurant op de camping gaan we vanavond uit eten.”

Dichtbij de IJssel

Jan uit Soest kampeert hier samen met zijn vrouw voor het eerst. “De omschrijving op de website van de camping sprak ons aan. En we wilden naar een gebied dichtbij de IJssel. We hebben al een aantal fietstochten gemaakt. Het is een rustgevend, afwisselend landschap.
Water, bossen en weiden. De IJssel is een prachtige rivier met uitlopende uiterwaarden. We kunnen daar uren naar kijken.”

Camping Het Klaverblad

Holstweg 44a
8121 RZ Den Nul (Olst-wijhe)
Tel. 0570-561373 / 0613246136
E-mail: hetklaverblad@planet.nl
www.campinghetklaverblad.nl

 

Dit artikel verscheen in Caravannen! 1-2019