camping 

julianadorp aan zee

Camping Julianadorp aan Zee   Tekst: Marije Smit  |  Fotografie: Anahí Clemens

Nog niet zo lang geleden was het nog een bollenveld, nu is het een camping met dertig ruime kampeerplaatsen. Met extra pluspunt: je kunt vanaf de camping een mooie route varen in een gehuurde kano of elektrische sloep. De jonge campingeigenares Esther runt, samen met haar vriend Barry, met zichtbaar heel veel plezier en gastvrijheid de minicamping in Julianadorp.

Op de balie van de receptie van camping Julianadorp Aan Zee ligt de oranje Kleine Campings gids, als blikvanger. Esther: “Ik heb met minicampings in Julianadorp regelmatig (app)contact en we sturen gasten met plezier naar elkaar door als we zelf vol staan. Dat werkt heel fijn.” Bij de receptie kun je ’s ochtends broodjes kopen en een ijsje of koffie halen. Wij krijgen een lekkere kop koffie en schuiven aan de picknicktafel. We hebben direct uitzicht op de kano’s en de elektrische sloep. “Toen de kano route was aangelegd is mijn oom begonnen met de verhuur van kano’s. Mijn familie heeft de bloembollenkwekerij W. Th. Langelaan & Zn. Omdat ik graag een eigen onderneming wilde en kansen zie voor een bedrijf met kanoverhuur en een camping, is de boerencampingvergunning aangevraagd. Het bollenveld is verdwenen en in juni 2018 kwamen de eerste campinggasten. Het fijne van een nieuwe camping starten is, dat je alles kunt bepalen. Zo hebben we overal stromend water, elektra 10 ampère en afvoer voor afvalwater op de dertig kampeerplaatsen van 100m2. We hebben het hele veld zelf kunnen indelen en vorig jaar is er een speeltoestel met schommel, glijbaan en zandbak geplaatst. Achter het kampeerveld is een groot voetbalveld, waar ook vaak gevliegerd wordt. Ruimte genoeg. Er komen vooral in het voor- en naseizoen veel senioren, in de zomervakantie is de camping ook heel geschikt voor families met jonge kinderen.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Schors-schutting

Sinds de zomer van 2021 kan er ook een elektrische sloep (tot 8 personen) worden gehuurd, om bijvoorbeeld mee naar Den Helder te varen. Peddelend per kano kun je langs de bollenvelden varen en genieten van de omgeving. Het stromende water naast de camping trekt liefhebbers om te vissen. “Om even helemaal tot rust te komen. Dat kan in Julianadorp Aan Zee dus heel goed. Alleen al van het uitzicht word je kalm; de duinen, de weidse akkers, het strand, de zon die langzaam in de Noordzee verdwijnt. En dan nog de bloembollenvelden die in de voorjaarsmaanden veranderen in prachtige kleuren. De omgeving leent zich ook om te fietsen en te wandelen, door het duingebied bijvoorbeeld. Maar wil je op de camping blijven dan is dat ook rustgevend. Op het achterste veld hangen hangmatten waar men in kan chillen. We zoeken op de camping de balans tussen beschutting door een bomenrij om de wind te dempen en het vrije uitzicht, de charme van de streek. We hebben dus wel bomen geplant en er komen er nog een aantal bij. Om het natuurlijk te houden hebben we schuttingen van schorsstammen geplaatst, ook rondom het sanairgebouw”, vertelt Esther terwijl wij over de camping lopen.
 

Schoon sanitair

“Het sanitairgebouw is in april 2018 nieuw geplaatst, dus fijn en modern. Het wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en ik heb de ruimtes aangekleed met plantjes en er liggen echte handdoeken om de handen te drogen. Gewoon net even dat extra comfort”, legt Esther uit. Inmiddels wandelen we terug naar de receptie waar ook een schap met informatiefolders is. In de omgeving valt veel te doen en Esther en Barry vertellen daar graag meer over. Hun tip: “Ga eens Wadlopen of ontdek de oude forten in Den Helder. Vanaf Den Helder kun je met een garnalenvisser mee, dat is echt leuk. Of doe een dagje Texel.” Genoeg redenen om een fijne vakantie te vieren in Julianadorp Aan Zee.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

   

 

 

Hoor je de kikkers dan is het de volgende dag mooi weer, hoor je een koekoek dan komt er regen aan.

gasten aan het woord

Gerlina en Gerard van der Mijde en hun hond Zota, uit het Drentse Westerbork vinden zelf dat zij op ‘het mooiste plekje van de camping’ staan. “Wij staan aan de buitenste rij, in de hoek en wij hebben mooi uitzicht op het groene park. Vorig jaar zijn we ook op camping Julianadorp Aan Zee geweest, dus we hebben dit als voorkeursplek doorgegeven. Esther kon ons voor twee weken op deze plek inboeken en daar zijn we blij mee. Wij gaan ieder jaar naar een kustplaats om te kamperen en daar genieten wij volop van. Vanaf deze camping zijn we zo op het strand, waar Gerard ook fijn kan hardlopen. Dat is wel even ander terrein dan thuis waar hij hardloopt op een harde ondergrond. Nu rent hij op het zand. Wij gaan ook graag met de hond naar het strand, dat is een mooie route vanaf de camping. Tussendoor gaat Zota de sloot in en in zee weer. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, maar het is ook heerlijk om op de camping in een hangmat te liggen of voor de caravan te zitten. Je hoort de natuur hier. Hoor je de kikkers dan is het de volgende dag mooi weer, hoor je een koekoek dan komt er regen aan. Serieus, het klopt. In de boom naast de caravan komt steeds een specht, zo mooi. Wij genieten enorm.”

Monique en Huub uit Meppel hebben volgens eigenzeggen geen vakantie gehad als ze niet aan zee zijn geweest. “Wij houden van kleine campings en op deze camping was plek. Wij zoeken altijd naar SVR aangesloten campings en wij genieten van de beleving van de natuur. Animatie? Ja, dat hebben we hier op de camping… in de vorm van een kikkerconcert. We gaan nog kano’s huren en een tocht maken, dan kijk je toch anders tegen de omgeving aan, vanaf een ander niveau. Gisteren heeft Esther elektrische huurfietsen voor ons op de camping laten afleveren en hebben we door het duingebied gefietst. Het is hier prachtig! De camping is een aanrader en heeft modern sanitair en geen gedoe met muntjes voor warm water. Dat vinden wij fijn, zo’n all-in prijs.”

Joost Wagenmakers staat op het groene gras naast de caravan met jeu de boules ballen te werpen. Tussendoor worden deze metalen ballen zorgvuldig met een doek gepoetst. “Ik speel heel graag petanque en ik ben ook voorzitter van de petanque vereniging in onze woonplaats Moergestel. Op de camping kan ik fijn oefenen met schieten”, vertelt Joost. Zijn vrouw Marian vult aan: “We genieten nu van de duinen en de zee in Julianadorp, volgende week reizen we verder naar Gaasterland en daarna door naar Twente. Nederland is mooi en de campings zijn fijn. Voor camping Julianadorp Aan Zee een groot compliment voor Esther, vooral voor het goede sanitair. Schoon en goede douches.”

Camping Julianadorp aan zee

Van Foreestweg 13A
1787BK Julianadorp
Tel. 06-166 46
info@campingjulianadorpaanzee.com
www.campingjulianadorpaanzee.com

Dit artikel verscheen in Caravannen! 4-2021