Mini camping
de lijsterbes

Kampeerboerderij ’n Ibink   Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Rob Kater

Aandachtig nagekeken door de spelers rolt er een jeu-de-boules bal over de baan. Een vreugdekreet van een speler als zijn bal dichtbij het kleine balletje, het butje, blijft liggen. Verderop wordt het buitenspel ‘Mölkky’ op het gras gespeeld. Een zonnige, zomerse morgen op camping ‘de Lijsterbes’ in Oldebroek. Ina en Gerrit Mulder vertellen wat er zo bijzonder is aan deze camping.

Een zonnige zomerse morgen op camping ‘de Lijsterbes’. Spelende campinggasten. “Jeu-de-boules en Mölkky zijn favoriet bij onze gasten”, zegt Ina. “Vaak spelen we zelf ook mee, daar wordt je vrolijk van.
” Ina en haar man Gerrit kochten camping ‘de Lijsterbes’ tien jaar geleden. “We hebben de camping gekocht omdat we kamperen erg leuk vinden. Eigenlijk bij toeval, want we waren op zoek naar een woonhuis. Bij dit huis was een camping, maar de bewoners deden er niets meer mee. Een leuk woonhuis gecombineerd met een camping. Mooier kon niet. De camping heeft achtentwintig plaatsen verdeeld over drie velden.”

Eén grote familie 

“Soms hebben we het gevoel dat op de camping de sfeer heerst van één grote familie”, vertelt Gerrit, terwijl hij ons de camping laat zien. “Er wordt veel samen gedaan, zoals een spel spelen op één van de velden, koffie drinken als er iemand jarig is, gezellige avonden rond een vuurkorf of een toerfietstocht. Contact met elkaar vinden onze gasten heel belangrijk. Deze contacten ontstaan vaak heel spontaan.”

Jeu-de-boules en Mölkky zijn favoriet bij onze gasten

Serenade voor de jarige

“Terwijl Gerrit ons over de camping rondleidt horen we een trompet. “Er is iemand jarig”, zegt Gerrit. “Dan wordt er door Ina een serenade gespeeld voor de jarige.” Tussen fleurige ballonnen aan de voortent luistert de jarige verlegen lachend naar de bugel van Ina. “Het is een bugel, geen trompet”, zegt Ina na afloop. “Een bugel is een trompet met een warme en zachte klank.” Ik speel in de plaatselijke fanfare. Als we weten dat er iemand jarig is dan speel ik ‘s morgens het ‘Lang zal ze leven’ voor de caravan van de jarige. Dan weet de hele camping dat er iemand jarig is. Leuk voor de jarige.”

Huiskamer

In de recreatieruimte spelen twee mannen fanatiek een tafelvoetbalspel. Aan tafel bestudeert iemand een landkaart van de omgeving. “Deze recreatieruimte is de huiskamer voor onze gasten”, zegt Ina. We willen dat onze gasten zich thuis voelen en optimaal vakantie kunnen vieren. Daar worden we zelf ook vrolijk van.”

Gastvrij

Sjanie en Herman komen hier voor de vierde keer.”Het is een gezellige, gastvrije camping. Je hebt gauw contact met andere campinggasten. We zijn hier een week en blijven nog een week. Gisteren hebben we een fietstocht gemaakt over de Veluwe. Morgen gaan we het stadje Elburg bekijken. Vandaag gaan we ook fietsen, we weten nog niet waarheen. Het is voor ons een topcamping, we worden als gasten verwend.”

Vijfde keer

Vijf weken vakantie op deze camping voor Marry en Arie. “We zijn hier voor de vijfde keer. Het is een sfeervolle camping, dat vinden we aantrekkelijk. Er wordt hier veel voor de gasten georganiseerd. Dat geeft een band met elkaar. Gisteravond was er een feestelijke barbecue, want er was iemand jarig. We vermaken ons hier uitstekend.”

Mini Camping “de Lijsterbes”

Bovenstraatweg 74
Oldebroek
Tel. 0525 – 63 11 99  |  06 – 26 79 91 69
info@campingdelijsterbes.nl
www.campingdelijsterbes.nl

 

Dit artikel verscheen in Caravannen! 1-2019