Zonnebloemen op
De 
Rozehoeve 

Camping de Rozehoeve  |  Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Anahí Clemens

“Onze gasten komen ook bewust voor een kleine camping. Het zijn vaak senioren en jonge gezinnen

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

De plekken zijn verdeeld over drie velden. 

Aan de rand van de Veluwe en dichtbij het Veluwemeer ligt De Rozehoeve. Een camping, omgeven door een veld van zonnebloemen. Betsie en Cor Rozeboom leiden ons rond.

‘Welkom op de Rozehoeve. Geniet van uw vakantie’, staat er op een bord bij de ingang. Betsie en Cor Rozeboom wachten ons op bij het receptiehuisje. “Over het ontstaan van de naam van de camping hoeven we niets uit te leggen”, zegt Cor lachend. “Samen met onze zoon Koos en schoondochter Diana zijn we de camping in 2017 gestart. Een camping is heel wat anders dan een veehouderij die we meer dan veertig jaar hebben gehad. We missen de koeien nog wel een beetje, maar het werk op de camping is afwisselender. We hadden al jaren het plan om een camping te beginnen, maar we moesten wat langer wachten op een vergunning voor een minicamping van vijfentwintig kampeerplekken. Die plekken zijn verdeeld over drie velden. Ruime plekken met voldoende privacy.”

 

Leuk werk

“Het werk op de camping is leuk, je ontmoet veel mensen”, vertelt Betsie. “Het is ook fijn om te zien hoe onze gasten plezier hebben in hun vakantie. We hebben vroeger ook gekampeerd. We reden met de caravan door heel Nederland en ontdekten de leukste, meestal kleine campings. Onze gasten komen ook bewust voor een kleine camping. Het zijn vaak senioren en jonge gezinnen. Voor kinderen hebben we een speeltuintje en spelletjes in de ‘huiskamer’ van de camping als het minder goed weer is. ’s Avonds komt de frietkraam en op vrijdagavond de ijskraam. Kinderen kijken er naar uit.”

Een camping, omgeven door
een veld van zonnebloemen.

De boerderij is het familiehuis uit 1790. 

Een kleine rustige camping met uitzicht op de omgeving

Een camping, omgeven door een veld van zonnebloemen.

Camping en de omgeving

Het is echt campingweer met een zomerse temperatuur. Campinggasten zitten in de schaduw van de voortent of zoeken juist de zon op, zien we. “Met dit mooie weer blijven sommige gasten rustig op de camping, anderen gaan tochten maken”, vertelt Cor. “Voor fietsliefhebbers zijn er heel veel tochten te maken. Naar de Veluwe, of richting het Veluwemeer. Het stadje Elburg ligt een kwartiertje fietsen hier vandaan. In deze oude vissersplaats, omzoomd door houtwallen, waan je je in de middeleeuwen. In de haven liggen de houten botters die aan het verleden van dit vissers-stadje doen denken. Vanaf de camping kun je wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar het hier vlakbij gelegen landgoed Schouwenburg. Deze historische buitenplaats ligt in een afwisselend landschap met loofbos, houtwallen, singels en landbouwgrond.”

Plannen

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst? Betsie en Cor: “Er zijn nog wensen die we graag gerealiseerd zouden hebben. Volgend seizoen leggen we een jeu de boules baan aan, daar is vraag naar. In de camping huiskamer komt een grootbeeld televisie. Zo zijn er nog wel meer ideeën. Onze zoon Koos en schoondochter Diana nemen de camping over een aantal jaren over. Zij hebben waarschijnlijk ook hun eigen ideeën.”

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

De plekken zijn verdeeld over drie velden. Ruime plekken met voldoende privacy.”

Jeannette en Arie: In de haven van Elburg liggen de houten botters die aan het verleden van dit vissersstadje doen denken.”

 

Theo en Gerda zijn het hele seizoen op ‘De Rozehoeve’.

Vanaf de camping kun je wandelingen maken.

Cor en Betsie: Het werk op de camping is leuk, je ontmoet veel mensen.”

Houten botters in de haven van Elburg.

Een wandeling maken naar het hier vlakbij gelegen landgoed Schouwenburg.

 

Het receptiehuisje. Welkom

  | Gasten aan het woord |

Fietstochten

Jeannette en Arie komen uit Alblasserdam. “We zijn hier voor de tweede keer. Vorig jaar hadden we het erg naar onze zin. Een kleine rustige camping met uitzicht op de omgeving. Je kunt prachtige fietstochten maken. Gisteren zijn we naar Elburg geweest. Heerlijk op een terrasje gezeten met uitzicht op de haven. Morgen hebben we een fietstocht over de Veluwe uitgestippeld. Je kunt hier veel kanten op.” 

Tweede thuis

Theo en Gerda zijn het hele seizoen op ‘De Rozehoeve’. “We zijn echte fietsers. Met onze e-bikes hebben we leuke tochten naar Deventer, Kampen en Harderwijk gemaakt. De camping is voor ons een heel zomerseizoen een tweede thuis.” 

Camping De Rozehoeve

Stadsweg 11 | 8084 PH ’t Harde | +31 (0)525-216016 / +31 (0)6-53 45 03 03

info@derozehoeve.nl www.derozehoeve.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 2-2021