Camping

De Tulpenweide

 

 

 

 

Camping De Tulpenweide  |  Tekst: Bert van den Hoogen  |  Fotografie: Peter Franken

In de weidsheid van het Groene Hart.

Boerderijcamping Demmerik ligt midden in de weidse polders van Vinkeveen. Eigenaren Jolanda en Gijs van Eck houden de camping naast hun boerenbedrijf bewust kleinschalig en basic, zodat het de uitvalbasis is voor recreatie in de omgeving. Tijdens ons bezoek merken we dat Jolanda en Gijs door hun gasten erop worden gewezen hoe mooi hun eigen woonomgeving eigenlijk is.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

De plekken zijn 100 vierkante meter groot en hebben 10 ampère stroom.

De camping heeft een eigen entree, apart van de boerderij.

Jan: “We zien ook vaak families waarvan bijvoorbeeld de ouders met de caravan komen en de kinderen met kleinkinderen in een chalet of in onze knusse studio verblijven.”

We parkeren de auto op het terrein voor de boerderij van camping De Tulpenweide en we worden vriendelijk begroet door twee herdershonden. Eigenares Yvonne: “Hugo en Bas blijven op het gras van onze voortuin en ze komen ook niet op de camping, zo kunnen de campinggasten wennen aan deze lieve honden” Wij lopen dus verder De Tulpenweide op en ontmoeten Jan Veldman. Yvonne geeft het stokje aan haar vriend over, zodat zij binnen met de administratie verder kan en Jan ons een rondleiding over de camping geeft. 

 

12 plekken met privé sanitair

“In 2018 hebben wij de camping gekocht en in 2019 is de gehele infrastructuur aangepast, met behulp van Verbé Installatiegroep uit Susteren. Dit zijn vrienden van ons. We hebben gas, water en licht aangepakt en iedere kampeerplek is nu voorzien van water & elektra (16 ampère). Bovendien zijn er 12 ruime kampeerplekken (ca 80m²) voorzien van privé sanitair. Dat is een goede zet geweest, want daarna sloeg de coronacrisis toe en kwam er – toen wij weer open mochten – veel vraag naar privé sanitair op de kampeerplaats”, vertelt Jan.

We wandelen ondertussen langs tevreden campinggasten en wat ons tijdens het lopen opvalt, is het mooie groen. Het groen van het gras, maar vooral ook van de heggen om het terrein. Jan vervolgt: “We hebben recent nieuwe chalets geplaatst op een zeer ruime plaats, zodat gasten naast de veranda ook nog een stuk grasveld hebben. Achter de chalets is een schutting gekomen en hierdoor wordt de wind op de camping prima tegengehouden.”

Spelen

Vooraan op de camping is een klimrek en grote trampoline, ‘the-place-to-be’ voor kinderen. Er zijn ook tractors om mee te spelen. Over spelen gesproken… Op een apart veld is een hondenuitlaatveld waar honden lekker met elkaar kunnen dollen. Op de camping zelf zijn honden welkom, mits aangelijnd. Logisch. Natuurlijk is op de camping een sanitairgebouw te vinden, waar zonder muntjes lekker warm gedoucht kan worden. Er is hier ook een boekenkast met diverse bladen en boeken en genoeg informatie over de omgeving en folders met fietsroutes in de buurt. Ook niet onbelangrijk voor veel campinggasten: er is goede en gratis Wi-Fi. De Tulpenweide is het hele jaar geopend, dus prima mogelijkheden om te winterkamperen. Of natuurlijk om riant in een chalet te verblijven. 

De omgeving

Jan tipt uitjes om in de omgeving te doen. “Breezand is een uitstekende uitvalsbasis voor een vakantie in de Noordkop! Je kunt hier alle kanten op en er zijn goede wandel- en fietsroutes. Het strand is dichtbij en in het voorjaar staan de bollenvelden er mooi bij. In de directe omgeving van camping De Tulpenweide liggen de plaatsen Breezand en Anna Paulowna. Ik wijs gasten graag op Landgoed Hoenderdaell, een dierentuin waar de dieren niet opgesloten zitten maar vrij rondlopen in hun ruime verblijven. Leuk voor jong en oud! Campinggasten gaan ook graag naar maritiem Den Helder, op 15 minuten rijden vanaf de camping. De forten uit de Napoleon tijd zijn een bezoek waard. Ook al zo leuk om te doen, is een dagje Texel. Al komen veel campinggasten naar onze camping op doorreis naar de Waddeneilanden. En het mooie is, ze komen vaak op de terugreis weer, omdat het zo goed bevalt bij ons. We zien bij grote regelmaat ook dat deze gasten terugkomen voor een langer verblijf bij De Tulpenweide.” 

Camper standplaats

Een ander pluspunt van camping De Tulpenweide is de naastgelegen camperstandplaats voor zes campers. Naast de boerderij van Yvonne en Jan is een ruime plaats, met aansluiting voor water en elektra, voor campers. “Gasten kunnen ieder moment van de dag aankomen, ook met de camper. Wij komen ze – als in de nacht de honden aanslaan – altijd begroeten. Ook gasten met een caravan die door willen naar de eilanden kunnen bij ons overnachten, douchen en door. Het is een gat in de markt. Zo bieden wij een diverse camping met vele mogelijkheden. We zien ook vaak families waarvan bijvoorbeeld de ouders met de caravan komen en de kinderen met kleinkinderen in een chalet of in onze knusse studio verblijven.” Recent hebben Jan en Yvonne een grotere camping in Appelscha gekocht. In de (nabije) toekomst willen zij hun gasten een combinatie arrangement aanbieden, zodat er een leuke rondreis door Nederland kan worden gemaakt en er van beide verschillende campings kan worden genoten.

 

Perfect! Eigen sanitair op de kampeerplaats.
Zalig, groen terrein. Zowel het gras als de heggen en bomen.
Wat een sfeertje bij Jan en Yvonne in huis.
Uitzicht op de bollenvelden achter de camping.

  | Gasten aan het woord |

Maartje en Jack van der Vliet uit Julianadorp konden wegens omstandigheden niet ver van huis, maar zij genieten des te meer van hun vakantie op camping de Tulpenweide. Lekker dichtbij en de omgeving is al bekend. “Wij zouden eigenlijk gaan kamperen in Drenthe, alles stond al ingepakt in de caravan en toen moesten we ‘in de buurt’ blijven vanwege omstandigheden. We hebben op internet gezocht naar een kleine camping én we hebben de oranje Kleine Campings gids er op na geslagen. Na een telefoontje met de campingeigenaren konden we hier terecht en het bevalt ons uitstekend. Kijk alleen eens naar die prachtige groene grasmat. Het veld wordt keurig onderhouden en twee keer per week gemaaid. Wij hebben privé sanitair, wat een luxe is dat. Ons eigen toilet, douche en wastafel. Het is hier allemaal goed geregeld. En… nog mooi weer ook! In deze omgeving hebben ze ‘de meeste zonuren van Nederland’. Daar zijn wij stiekem wel bekend mee in onze woonplaats Julianadorp. Wij genieten op de camping en af en toe fietsen we een rondje, naar Callantsoog bijvoorbeeld. Bij terugkomst staan de twee honden van de camping ons al vrolijk op te wachten. We zijn nu een week op de camping en we verbazen ons er over hoe ontzettend goed deze twee herdershonden luisteren, ze weten uitstekend dat ze niet op de camping mogen komen. “Wat leuk dat de redactie van Caravannen! deze camping bezoekt en een route in de kop van Noord-Holland maakt. Wij zijn al jaren geabonneerd op het magazine en we halen inspiratie uit jullie routes. Extra leuk dus dat wij er nu in komen te staan.”

Camping De Tulpenweide
Stoomweg 28
1764 NA Breezand
T 085 016 1515
info@detulpenweide.nl
www.detulpenweide.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 4-2021