Vakantiestemming op ‘De Vlierhof’

Vakantieboerderij “De Vlierhof”  |  Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Anahí Clemens

Derk Groot Wassink: “Tien jaar geleden kregen we het idee om een meertje aan te leggen met een strandje. Dat is het middelpunt en tevens hoogtepunt van ‘de Vlierhof’ geworden’

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Vanaf het strandje kun je het water in om te zwemmen”

In het coulisselandschap van de Achterhoek ontdekken we tropische taferelen in het water en op het strand. Vakantieboerderij ‘De Vlierhof’, vakantie in Eibergen.

Na een rit over stille landwegen is het even wennen als we het erf van ‘Vakantieboerderij de Vlierhof’ betreden. Een levendige vakantiesfeer. “Het is nog geen hoogseizoen, maar de camping is al flink bezet”, vertelt Derk Groot Wassink. “Ik ben op deze boerderij geboren en opgegroeid. Het was een boerenbedrijf zoals er zoveel in deze buurt waren. Later hebben mijn vrouw Narda en ik het van mijn ouders overgenomen. Dertig jaar geleden zijn we gestopt met de melkkoeien. We wilden ons helemaal concentreren op de camping. Toen nog echt een kleine boerencamping, nu tachtig kampeerplekken en groeps-accommodaties. Tien jaar geleden kregen we het idee om een meertje aan te leggen met een strandje. Dat is het middelpunt en tevens hoogtepunt van ‘de Vlierhof’ geworden. In het vakantieseizoen hebben Narda en ik het druk. Onze zoon helpt ons met grasmaaien en andere werkzaam-heden. Ondanks dat je de hele dag in de weer bent is het werk leuk. Je ontmoet steeds weer andere mensen.”

“Ideale omgevingvoor fietstochten.”

Stek voor vakantie ‘hengelaars’.

Alle velden hebben namen, zoals Bosrand, Veldhoek, Visstek of Avondrood.

 

“De camping is verdeeld over verschillende velden met ruime plekken
die beschut liggen tegen bosschages”

Mirco en Timy zijn hier met hun kinderen
voor de vijfde keer

 “Boerderij bewoners.”

Familiecamping

“Onze camping is een echte familie-camping. Nu zijn er zo’n zestig kinderen”, vertelt Derk. “Die kunnen zich vermaken op speelplaatsen of met skelters rijden op het ruime boeren-erf. Pony rijden op één van onze pony’s is ook spannend. Wel onder begeleiding.

De camping is verdeeld over verschillende velden met ruime plekken die beschut liggen tegen bosschages. Alle velden hebben namen, zoals Bosrand, Veldhoek, Visstek of Avondrood. De meeste plekken hebben zicht op het meertje. Vanaf het strandje kun je het water in om te zwemmen. Aan de andere kant van het meertje kunnen sportvissers hun hengel uitwerpen. “


Tropische taferelen en ‘De Jappe’

We lopen samen met Derk over de camping. Het is warm, tropische taferelen op het strandje en in het water. De grote fontein in het meertje geeft extra verkoeling. “Met dit warme weer zijn veel van onze gasten op het strandje of in het water. “Het is leuk om te zien dat men daarvan kan genieten.” Even verder staan we stil bij een boerderijtje. “Dat is ‘De Jappe’, een groepsaccommodatie. Het oorspronkelijke boerderijtje is rond 1900 gebouwd op een andere plek hier vlakbij, maar was in vervallen staat. We hebben het steen voor steen laten afbreken en met nieuwe materialen in originele bouwstijl hier opgebouwd.”

Inmiddels zien we dat meer campinggasten verkoeling zoeken in het water. Wij nemen afscheid van deze camping in vakantiestemming. Over stille landwegen van de Achterhoek gaan we naar onze volgende bestemming.

Jan en Jannie staan hier met hun caravan het hele seizoen. 

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Nostalgische recreatieruimte.

Boerderijtje ‘De Jappe’. Slapen in een bedstee.

“De meeste plekken hebben zicht op het meertje. Vanaf het strandje kun je het water in om te zwemmen”

Al dertien jaar Jan en Jannie staan hier met hun caravan het hele seizoen.

“Al dertien jaar”, zegt Jannie. “Elk jaar op deze plek met uitzicht op strandje bij het meertje. Het is een gemoedelijke camping. Niet grootschalig. We wandelen veel en ontdekken nog steeds nieuwe fietsroutes. Je zit hier dichtbij de grens van Duitsland. De plaats Vreden is leuk om te winkelen.”

 

 

Dicht bij huis

Mirco en Timy zijn hier met hun kinderen voor de vijfde keer. “Het is voor ons een thuis want we wonen in Eibergen. We blijven drie weken. Een klein paradijsje dicht bij huis. Voor de kinderen is het een heel leuke camping. Ze hoeven zich geen minuut te vervelen. We staan op een mooie plek aan het water. Het is een klein pareltje in de Achterhoek.”

Vakantieboerderij “De Vlierhof”
Hupselse Markenweg 25  |  7151 NV Eibergen
0544 481 375
info@vlierhofeibergen.nl  |  www.vlierhofeibergen.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 2-2020