Bezinning aan de Berkel

Domein Groot Besselink  |  Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Robin Visser

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Het zijn vijfenveertig plekken die in cirkels rondom een fontein zijn gegroepeerd

Mura de Hoog en Henny Rietveld ontdekten na lang zoeken de ideale plek om hun wens in vervulling te laten gaan. Het werd een combinatie van een camping en trainingen in bezinning. Een bijzondere plek in Almen, in de Achterhoek.

Na een korte wandeling staan we aan de oever van de rivier de Berkel. We nemen het bruggetje naar de overzijde. In de verte, net boven de bomen, zien we de torenspits van het dorp Almen. Een oase van rust wanneer we de camping oplopen. Op het terras van de receptie ontmoeten we Mura. 
“Camping Domein Groot Besselink is vernoemd naar de boerderij die hier staat. Drie jaar geleden ontdekten we deze plek. Het was niet onze bedoeling om een camping te beginnen. We zochten een geschikte accommodatie om trainingen te geven, lessen in bewustzijnsontwikkeling. Na zo’n vijf jaar zoeken naar een locatie vonden we deze plek. We waren in één keer verkocht. Een rustige groene omgeving aan de rivier de Berkel. Een camping in combinatie met een accommodatie voor trainingen leek ons een uitdaging.”

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bijzonder ontwerp en een bijzonder gevoel

Mura: “De camping hebben we helemaal opnieuw opgezet. Het zijn vijfenveertig kampeerplekken die in cirkels rondom een fontein zijn gegroepeerd. De natuur bestaat uit vier elementen, water, vuur, lucht en aarde. Die vier elementen kun je hier terugvinden. Ontdek ze maar. Aan het ‘bezinningspad‘ vind je het element lucht terug in de bomenrij als windvangers. Langs het pad staan bordjes met vragen over bezinning. Daar kun je dan even bij stilstaan. Vaak doe ik dat met een groep. Sommige campinggasten doen mee met een bezinningsronde of met een wandeling langs de Berkel. Of nemen ’s morgens een frisse duik in het natuurlijke water van de rivier.”

 

Een nieuwe uitdaging

We lopen samen met Mura over de camping. Henny komt erbij. “Onze wens is in vervulling gegaan. We woonden in het midden van het land, maar het verlangen om rustig buiten te wonen in combinatie met het werk van Mura werd steeds groter. We wilden iets anders, een nieuwe uitdaging. Gasten ontvangen die van hun vakantie genieten”.

Mura en Henny: “Een camping in combinatie met een accommodatie voor onze trainingen leek ons een uitdaging.”

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Het riviertje de Berkel. In de verte, net boven de bomen, zien we de torenspits van het dorp Almen.

Vrije kampeerplekken. Sommige met uitzicht op de Berkel.

Aan de Berkel

We staan aan de oever van de Berkel. Een kanovaarder komt voorbij. “Kano’s zijn beschikbaar voor onze gasten”, vertelt Mura. “De Berkel is een prachtige rivier om een kanotocht te maken. Het is ook heerlijk zwemwater. Elke morgen is er een groep die een duik neemt, weer of geen weer. Misschien is dat ook een vorm van bezinning”.

 

Een vrij gevoel

Kees en Ineke ontdekten deze camping drie jaar geleden. “Het is een kleinschalige camping waar je tot rust komt. We hebben een plek met uitzicht op de Berkel. ’s Morgens nemen we een frisse duik in de rivier. We doen ook mee met wandelingen en met bewegingsoefeningen die Mura geeft”

 

Het hele seizoen

Kees en Lidy verblijven met hun caravan het hele zomerseizoen. “Mijn vrouw Lidy is vandaag niet aanwezig. Vroeger reisden we veel met onze caravan, nu blijven we de hele zomer op één plek. Een prachtige locatie in ons geliefde Achterhoek.”

Sommige campinggasten doen mee met een bezinningsronde of met een  wandeling langs de Berkel

Domein groot Besselink
Lage Lochemseweg 31c | 7218 PA Almen | +31 (0)621638390

info@grootbesselink.nlwww.grootbesselink.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 2-2020