Dorpscamping Gemert

Dorpscamping Gemert   |  Tekst: Eva Hopstaken  |  Fotografie: Robin Visser

Midden in het groen en midden in het dorp. Het beste van twee werelden op Dorpscamping Gemert

Hans en Chantal zijn druk in gesprek met een aantal campinggasten op het terras wanneer we de dorpscamping bezoeken. Socializen is dan ook een tweede natuur voor hen en voor gasten maken ze altijd tijd.

Van agrarisch bedrijf tot dorpscamping

Terwijl Hans en Chantal het gesprek met de campinggasten afronden, valt in de tussentijd bij ons het oog op een bordje en een stopcontact, bevestigd aan een boom. Het bordje laat lezen: oplaadpunt groene stroom. Eenmaal in gesprek met Hans lacht hij breeduit en bekent dat menigeen al geprobeerd heeft zijn telefoon via de boom op te laden. ‘Dan kun je lang wachten.’ Zo zijn er op de dorpscamping nog meer grapjes verstopt. Wat dacht je van een emmer met een laagje water, waarbij te lezen valt: te koop: sneeuwpop, bouwjaar 2016. Of een half ingegraven fiets met daarbij de wijze waarschuwing: pas op: zachte berm. Hans runde jarenlang een agrarisch bedrijf op de plek waar sinds 2019 25 kampeerplaatsen te vinden zijn. ‘Het is nog steeds het gevoel van kamperen bij de boer, alleen ben ik zelf boer-af. Achter op het terrein – grazend in de wei– staan nog wel altijd koeien. Veel van onze gasten willen dan ook graag een plekje met koezicht reserveren.

Kamperen bij de boer, maar dan zonder actieve boer.

Hans en Chantal zijn altijd in voor een praatje met hun gasten.

Groei

In de loop der jaren zijn er inmiddels wel wat zaken verandert. ‘Het eerste jaar gebruikte ik nog een fysieke agenda om de alle reserveringen in het verwerken. Kort daarna ben ik overgestapt een boekingsprogramma, dat is wel zo overzichtelijk, voor alle partijen.’ Ook zocht Hans iemand die hem een handje toe wilde steken met de werkzaamheden op de camping. Een aantal jaar geleden besloot Chantal hem te komen versterken.

‘Ooit had ik wel eens met mijn nichtjes hier gekampeerd en we kenden elkaar wel van gezicht. Ik runde namelijk meer dan 20 jaar een eigen schoenenzaak hier in het dorp en dan kom je elkaar wel eens tegen, natuurlijk,’ vertelt Chantal. ‘Toen de deuren van mijn zaak sloten, kreeg ik de vraag of een camping niets voor mij was. Ik had er nooit over nagedacht, maar het bevalt supergoed. Vooral het contact met de gasten vind ik erg fijn.’ En dat is wederzijds. Elke dag om 11.00 uur ’s ochtends zorgen Hans en Chantal dat er koffie met iets lekkers klaar staat. Bij goed weer op het terras, wanneer het wat frisser is of wanneer er regen valt, staat de koffie klaar in bar/kantine. ‘Mensen vinden dat echt een leuk moment van de dag,’ aldus Hans. ‘Even een kwartiertje, half uurtje socializen met elkaar en ideeën uitwisselen, wordt echt op prijs gesteld. En wie al eerder op pad gaat of voor de eigen tent of caravan wil blijven zitten, even goede vrienden natuurlijk. Niets is verplicht.’

Hoewel de dorpscamping pas sinds juni 2019 de deuren opende, heeft Hans wel wat plannen klaarliggen voor de toekomst. ‘Heel soms vragen mensen ons weleens of we ook een broodjesservice hebben. Die hebben we niet en zolang de bakker en de buurtsuper in het dorp blijven bestaan, zal die er ook niet komen ook.’ ‘Het zou mooi zijn om het terrein uit te kunnen breiden met nog een paar extra plekken.’ Die plekken zullen dan niet zo zeer gevuld worden met tenten of caravans, daarvoor heeft de campingeigenaar een andere bestemming voor in zijn hoofd. ‘Ik zit zelf te denken aan vaste accommodatie. Iets in de trant van een Pod of een trekkershut.’ Sterker nog in de kleine werkplaats voor de camping is Hans al begonnen aan een houten vakantiewoning. Dat belooft veel goeds.

Wie biedt?

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Slecht weer? Kom naar de kantine.

Eindelijk tijd voor goed boek.

Een staplaats met koe-zicht graag.

Dorpscamping Gemert
Pandelaar 30
5421 NH Gemert
Tel. 0682757319
www.dorpscampinggemert.nl
info@dorpscampinggemert.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 1-2022