Camping Drentsheerlijk

Camping Drentsheerlijk   Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Robin Visser

Een idee om buitenaf te wonen in combinatie met een camping werd werkelijkheid voor Tabitha en Michel Timmermans. Zij zijn nu ruim een jaar eigenaren van camping Drentsheerlijk. Een toepasselijke naam voor een heerlijke plek in Drenthe.

Een zeer warme dag in juli. Schaduwen van bomen langs het pad naar de ingang van de camping geven enige verkoeling. ‘Koffie en vers gebak’ zien we op een bord bij de receptie. Binnen staat Tabitha een taart aan te snijden. “Net gebakken”, zegt Tabitha. “Proeven?”. We gaan buiten op het terras zitten.

“De receptie noemen we ‘koffiehuis’, dat klinkt veel leuker. Voor ons is dit het eerste seizoen dat we deze camping hebben. We woonden in een huis in een gewone woonwijk met een kleine tuin. Michel houdt van tuinieren, in het bijzonder van het werken in een moestuin. Op het platte dak van de garage had hij een moestuin aangelegd. Leuk, maar niet wat hij echt wilde. We kregen het idee om buitenaf te gaan wonen. Een huis met een grote tuin en plaats voor een moestuin. Het idee kreeg steeds meer vorm. We gingen ons oriënteren op internet. Camping te koop in Drenthe, zagen we op een website. Een camping met een ruim huis in een rustige omgeving. Er stonden veel fruitbomen en er was een moestuin. Goed verzorgd, ook het campinggedeelte met vijfentwintig kampeerplekken. De combinatie wonen en camping leek ons een mooie uitdaging.”

De uitdaging

“Het was het eerste seizoen even wennen aan onze nieuwe bestaan. Een heel ander leven dan vroeger. Onze vier kinderen voelen zich hier ook thuis. De oudste dochter organiseert leuke activiteiten met kleine kinderen. Bijvoorbeeld knutselen of worteltjes oogsten uit de moestuin of kippeneieren rapen uit de ren of de Shetlandpony’s verzorgen. Vooral in het vakantieseizoen kamperen hier jonge gezinnen. In het voor- en naseizoen zijn het meer ouderen die hier een plekje vinden. De camping ligt pal aan de Verlengde Hoogeveensevaart. Leuk voor sportvissers, maar je kunt ook een flinke kanotocht maken. We hebben kano’s in de verhuur. Voor fietsers en wandelaars is er de ‘haal- en brengservice’ van ons.”

Via de moestuin naar de camping

Voordat we een rondleiding over de camping krijgen laat Michel ‘zijn’ moestuin zien. “Sla, wortels, pompoenen, boontjes. Appels, peren en pruimen uit de boomgaard. Het is echt eten uit eigen tuin. Onze gasten mogen zelf oogsten.” Over smalle slingerpaadjes onder bomen lopen we naar één van de campingvelden. Ruime plekken voor tenten en caravans. “Kijk”, zegt  Tabitha en wijst naar kleine verkeerbordjes. Dit is een route voor kinderen met een fietsje of skelter. Op deze manier leren ze spelenderwijs verkeersregels.” Een beetje verstopt tussen het groen zien we een houten huisje. “Dat is het vakantiehuisje voor de verhuur. Een knus chalet voor vier personen. We hebben ook een tent in de verhuur.” We zijn terug bij het koffiehuis. “Kunnen we worteltjes uit de moestuin halen”, vraagt iemand aan Tabitha. Voor ons geen worteltjes maar koffie met eigengemaakte pruimentaart, Drentsheerlijk.

De camping ligt pal aan de Verlengde Hoogeveensevaart. Leuk voor sportvissers, maar je kunt ook een flinke kanotocht maken

  | Gasten aan het woord |

Samen met de kinderen

Gerlinde en Rinus kamperen met hun vier kinderen hier voor het eerst. “We zijn er nog maar één dag. Een rustige camping met grote plekken. Onze kinderen hebben in korte tijd al campingvriendjes gemaakt. De sfeer van een boerencamping met kippen, pony’s, een boomgaard en moestuin.”

 

Dichtbij huis

Ivonne en Johan wonen in Emmen. “We zijn bewust dichtbij huis gebleven omdat we net een tweede kleinzoon hebben gekregen. Om de ouders een beetje te ontlasten kamperen we hier met ons andere kleinkind. Hij vermaakt zich heel goed. We blijven een kleine twee weken.”

Camping Drentsheerlijk

Coevorderstraatweg 24a. |  7917 PR Geesbrug  |  Tel. 0615394416
info@drentsheerlijk.nlwww.drentsheerlijk.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 2-2020