MINICAMPING TEMIDDEN van het Twentse landschap

Camping Erve Mölman  |  Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Anahí Clemens.

Het was al heel lang een camping toen Jeanine Hoogerbrugge en Rob Borghuis in 2017 de camping overnamen. De plek was niet alleen uniek voor een camping maar ook een mooie combinatie met de paardenhouderij van Rob. Erve Mölman, een minicamping temidden van het Twentse landschap. 

De camping ligt er verlaten bij op dit uur van de dag. “De meeste van onze gasten zijn tochten aan het maken”, vertellen Rob en Janine. Ze wijzen naar verlaten caravans op het kampeerterrein. Twee gasten zijn gebleven. Zij hebben een schaduwplek aan de rand van de camping.

“Het is eigenlijk puur toeval dat we een camping hebben”, vertelt Jeanine. “Rob was al heel lang op zoek naar een goede locatie voor zijn paardenhouderij. Die vonden we hier in het buitengebied van het Twentse dorp Weerselo. De kleine camping op het terrein was al jaren dicht. Het gras stond op kniehoogte op de kampeerweide. Een camping was een nieuwe uitdaging voor ons en een goede combinatie met de paardenhouderij. In 2017 werd de boerderij met stallen en camping ons eigendom. De camping moest nog wel gesaneerd worden. Hagen planten en kampeerplekken opnieuw weer strak maken. Het is een mini- camping met vijftien plekken.”

“De naam van de boerderij Erve Mölman  is afgeleid van de naam Moleman.

“De naam van de boerderij Erve Mölman  is afgeleid van de naam Moleman. 

“Het is een mini- camping met
vijftien plekken.”

De paarden in Stal Borghuis 

Rob Borghuis in 2017 de camping overnamen.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

“De camping staat temidden van het Twentse coulisselandschap.”

Erve Mölman

“De naam van de boerderij Erve Mölman  is afgeleid van de naam Moleman. Waarschijnlijk afkomstig van een watermolen die hier vlakbij heeft gestaan”, vertelt Rob, terwijl we over het erf naar de camping lopen. De vorige eigenaren hadden een hier een boerenbedrijf met melkvee. Later in combinatie met een camping.”

 

Rust en ruimte

“De camping staat temidden van het Twentse coulisselandschap.” Jeanine wijst naar het omliggende landschap met weiden en bosschages. “Onze gasten komen voor rust en ruimte. Het is een vijftig-plus camping. Mensen die van fietsen en wandelen houden. De camping ligt direct aan knooppuntroutes. Het leuke stadje Ootmarsum ligt op fietsafstand. Even verder en je bent in de Duitse stad Nordhorn.”

 

Vakantiestemming

Rob en Jeanine: “De camping is in combinatie met de paardenhouderij heel afwisselend. In de zomer ben je samen met de campinggasten zelf ook in vakantiestemming. Onze gasten kunnen bij ons in alle rust zichzelf zijn. Vrijheid blijheid staat bij camping Erve Mölman voorop.”

 

“De camping ligt direct aan fiets knooppuntroutes.”

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Een schaduwplek aan de rand van de camping.

“Onze gasten komen voor rust en ruimte.
Het is een vijftig-plus camping”

Een tweede thuis

“Albert en Anneke wonen in het Overijsselse Hengelo. 

“Deze zomer is deze camping een uitvalbasis om tochten in de omgeving te maken. Een tweede huis zou je kunnen zeggen.
Het is een heel rustige camping waarje ontspannen vakantie kunt vieren.”

Camping Erve Mölman | Beekdorpweg 18

7595 KH Weerselo  +31 (0)6 40 26 33 90

info@ervemolman.com  | www.ervemolman.com

Dit artikel verscheen in Caravannen! 4-2020