Op historische grond van Erve Punte

 

Het Buitenverblijf Erve Punte  |  Tekst: Willem Smalen | |  Fotografie: Anahí Clemens.

Onder de veranda van ons Twents theehuis kun je genieten van het uitzicht.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Na het dorp Losser rijden we over een onverhard kronkelig weggetje door het bos. Aan het eind herkennen we de camping door caravans en tenten. Even later staan we op het erf van de bij de camping horende boerderij. Er wordt geveegd. Het is Henriette Punte, eigenaresse van de camping Erve Punte. Vanaf het overdekte terras hebben we uitzicht op het omliggende licht glooiende landschap. Een paard, ezel en geiten grazen. Een stil plaatje. Het enige geluid zijn vogels op de achtergrond. 

Waar komt de naam Erve Punte vandaan? Vragen we aan Henriette. “Punte komt van Puntbeek, een kleine beek die hier dichtbij stroomt. Oorspronkelijk stond hier in de 18e eeuw een boerderij. De boerderij die er nu staat is gebouwd in 1906. Veel gebinten van de oude boerderij zijn voor de bouw gebruikt, dat kun je binnen goed zien. Oorspronkelijk was het een gemengd boerenbedrijf, koeien, kippen, varkens. Later ook een fruitteeltbedrijf. 

Mijn moeder is met de camping begonnen. Dat waren in het begin vijf plekken, later vijftien. In 2010 heb ik de camping van mijn moeder overgenomen. Nu helpt mijn man Dirk mij met werkzaamheden. Het zijn vijfentwintig plaatsen verdeeld over verschillende velden.”

“Onze camping heeft verschillende velden. Beschut onder bomen, of een weide met kinderspeeltjes, aan de rand plekken met uitzicht over het glooiende 
landschap”

“Een fijn beschut veldje onder bomen, aan de rand plekken met uitzicht over het glooiende landschap.”

Meer dan een camping 

We lopen samen met Henriette en Dirk over de camping , hond Joep loopt mee. “Onze camping heeft verschillende velden. Beschut onder bomen, of een weide met kinderspeeltjes, aan de rand plekken met uitzicht over het glooiende landschap. Geen afgebakende plekken, maar het gevoel van landelijk kamperen. De sfeer is ongedwongen, iedereen moet zich hier thuis voelen. Van rustzoekende senioren tot en met gezinnen met kleine kinderen. De laatste jaren hebben we de camping uitgebreid met twee luxe trekkershutten met eigen sanitair en kitchenette. Helemaal nieuw zijn de vijf boerderijkamers. Elk met een eigen karakter gebaseerd op de historie van deze omgeving. 

Onder de veranda van ons Twents theehuis kun je genieten van het uitzicht. Of binnen bij minder mooi weer. De hooizolder van de boerderij is verbouwd tot vergaderlocatie voor kleine bijeenkomsten. Kortom, we zijn volop bezig om Erve Punte tot meer dan een camping te maken. Toch blijft de basis de eenvoud van het buitenleven hier in Twente.” 

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Monique en Gerard blijven meer dan twee weken.

Lenny en Anton uit Dordrecht zijn hier voor de eerste keer.

Een boerderij stond er al in de 18e eeuw. Op deze historische plek, midden in het Twentse landschap, zijn we op bezoek bij Henriette Punte. Camping Erve Punte in Losser, dichtbij de Duitse grens”

“Helemaal nieuw zijn de vijf boerderijkamers. Elk met een eigen karakter gebaseerd op de historie van deze omgeving.” 

Een ezel staat te grazen.

Henriette en Dirk: “Geen afgebakende plekken, maar het gevoel van landelijk kamperen. 

  |  Gasten aan het woord |

Fantastische ligging

Monique en Gerard blijven meer dan twee weken. Andere jaren gingen we met onze caravan naar het buitenland. Via internet ontdekten we Erve Punte. “De camping heeft een fantastische ligging. We wandelen samen met onze hond vanaf de camping door het bos. De leuke plaatsen Losser en Ootmarsum zijn vlakbij. We gaan straks naar een kampeerzaak in Enschede om een barbecue te kopen.”

 

Ook leuk voor de kleinkinderen

Lenny en Anton uit Dordrecht zijn hier voor de eerste keer. “Deze camping is een bijzondere ontdekking. De ligging is heel rustgevend. Precies wat we zochten. We maken bijna elke dag fietstochten, vaak zijn het knooppuntroutes die we volgen. Het is ook een leuke camping voor onze kleinkinderen als die ons komen opzoeken.”

Erve Punte
Oldenzaalsestraat 135a | 7581 PZ Losser | +31 (0)610399563
info@ervepunte.nl | ervepunte.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 4-2020