Schitterend sanitair gebouw bij Minicamping De Nesse

Minicamping De Nesse |  Tekst: Marije Smit   |  Fotografie: Jan van Esch

Het is niet zo gebruikelijk om boven een reportage het moderne sanitair gebouw aan te prijzen. Toch doen we het nu wel! Want zeg nou zelf, schoon en goed sanitair op de camping ís gewoon belangrijk, het beïnvloedt je vakantiegevoel. Bij Minicamping De Nesse in Limmen is een compleet nieuw gebouw geplaatst, voorzien van alle gemakken en dus het paradepaardje van campingeigenaren Nathalie en John Adrichem.

 Nathalie en John Adrichem: “Wij willen ons onderscheiden in kwaliteit en dat wordt gewaardeerd. Dat merken wij door de mooie recensies op Zoover, de Gouden Zoover Award en in 2019 waren wij Genomineerd voor ANWB Camping van het Jaar.”

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

De groene hagen en wilgentakken schutting zorgen voor mooi afgeschermde plekjes op de camping.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

Overal zijn mooi, gekleurde bloemen te vinden.

 

“Geen gedoe met muntjes. Gewoon lekker
douchen tot je klaar bent”

Op de rand van het dorp Limmen in Noord-Holland verwelkomen John en Nathalie ons en lopen we via een houten hek de camping op. Een camera en blocnote zorgen voor nieuwsgierige vragen van campinggasten. “Komen jullie de camping beoordelen? Nou, noteer maar: prima in orde!” De gemoedelijke sfeer op De Nesse is overal voelbaar en op deze zonnige dag zitten veel campingliefhebbers rustig voor hun caravan. Inmiddels zijn we zo nieuwsgierig naar het luxe sanitair gebouw, dat we daar als eerste een kijkje nemen.

Een gladde, groene grasmat en ruime kampeerplaatsen.

Fotoprint Nathalie:

“We hebben ons vorige gebouw volledig afgebroken en een compleet nieuw sanitair gebouw geplaatst. We hebben een stukje van de oude schuur bewaard en dat is te zien in de volière én binnen in het nieuwe pand. We hebben een fotoprint van de oude bakstenen op de wand geplaatst.” Grappig dat de campingeigenares dat vertelt, want dat geeft het nieuwe gebouw net even dat extra sfeertje. En sfeer hangt er in het sanitair gebouw. Dat klinkt wellicht vreemd, maar het is gewoon een luxe badkamer met een huiselijke sfeer. John: “We hebben niet voor de gangbare ‘camping sanitair inrichting’ gekozen. We hebben juist geprobeerd om ons te onderscheiden in kwaliteit en comfort. Bijna net zoals thuis.” Dat is terug te zien in de sfeervolle kleuren en luxe materialen. “Er is een heren en dames afdeling, plus een familiebadkamer. Alle ruimtes zijn comfortabel en het gebouw is in koudere periodes heerlijk verwarmd. Geen gedoe met muntjes. Gewoon lekker douchen tot je klaar bent”, voegt Nathalie toe. Toegegeven, het sanitair gebouw ziet er schitterend uit en aan werkelijk alles is gedacht, van afsluitbare privé cabines met een wastafel tot familiebadkamer met babybadje, een commode/aankleedkussen en ouder- en kind douche. Er is tegen betaling een wasmachine en droger aanwezig. Nathalie: “Er is geen speciale mindervalide ruimte, maar het hele gebouw is ruim opgezet en in alle toiletten en douches zitten wandbeugels.” We inspecteren meteen de overige faciliteiten in het moderne gebouw. Onder de overkapping zijn afwasplaatsen, aan de achterkant aan de buitenzijde is een aparte plaats voor het legen van het chemisch toilet en onder hetzelfde dak is een kleine speel- en recreatieruimte en een grote fietsenstalling, met oplaadpunt voor elektrische fietsen.

 

Eigen bibliotheek

De recreatieruimte is voor jong en oud. Voor jong, en dan hebben we het over kinderen tot 10 jaar, liggen er spelletjes en kleurboeken. Buiten staan er overigens voor jonge kinderen diverse trap-tractors, driewielers en skelters. Er is heus van alles te doen voor jonge kinderen, maar er wordt op de camping geen animatie georganiseerd. “Er zijn ook geen werkzaamheden waar kinderen bij kunnen helpen. Mensen kunnen namelijk denken dat ze hier op een boerderij, waar een paardenpension is gevestigd en waar we zo’n 25 hobby-schapen houden, mee kunnen helpen of tussen de dieren mogen komen. We hebben rond de meivakantie wel lammetjes en daar kun je bij kijken”, verduidelijkt John. Terug naar de rondleiding door het nieuwe gebouw. In de recreatieruimte staan planken vol leesboeken. Nathalie heeft hier haar eigen bibliotheek. “Gasten mogen zelf een boek pakken en lenen. Het is niet de bedoeling om oude boeken te ruilen, ik heb er juist voor gezorgd dat we goede en actuele boeken op de plank hebben staan”, legt Nathalie uit. Er is ook een wand met folders uit de regio. Er is in Noord-Holland zoveel te doen, van fietsen door het duingebied tot een bezoek aan een idyllisch dorpje als De Rijp. Neem zeker ook een kijkje bij het Luchtoorlogmuseum in Fort Veldhuis in Heemskerk en Huis van Hilde in Castricum.

 

 

“De Nesse is een geweldige camping met hotelkwaliteit sanitair!”

We hebben niet voor de gangbare ‘camping sanitair inrichting’ gekozen. We hebben juist geprobeerd om ons te onderscheiden in kwaliteit en comfort.” Het hele gebouw is ruim opgezet en comfortabel ingericht.

De recreatieruimte is voor jong en oud en voorzien van spelletjes, boeken en een informatie rek met folders uit de omgeving.

 

 Ine en Ben Thijhuis uit Tubbergen: “We vonden deze camping via Google en de hoge review cijfers vielen op. 

Hier is genoeg te doen!

Uit de moestuin

Buiten onder de overkapping staat een picknicktafel met manden met rode geraniums en er is een tafeltje met verse groente. Gasten mogen de dagverse groente en fruit uit eigen moestuin voor een klein bedragje zelf afrekenen. Nathalie: “Mijn schoonouders hebben een moestuin en verzorgen de verse sperziebonen of aardbeien op het tafeltje. Ook onderhouden zij de bloemen op de camping.” We zijn bij de laatste deur van het gebouw beland en hier mogen gasten de fietsen parkeren en opladen. “We hebben ook twee huurfietsen van Kruijswijk Tweewielers uit Castricum. Wil je meer of andere fietsen huren? Dan regelen we dat.” Plots staan we bij de volière met prachtig gekleurde vogeltjes. Deze gouldamadines zijn de hobby van Nathalie.

Groene hagen

Aan de voorkant van het sanitair gebouw valt genoeg te zien, van een jeu de boules baan tot schommel tot trampoline en tafeltennistafel. We lopen over de prachtige groene veldjes en ondanks dat bijna alle 23 plekken bezet zijn, is het heerlijk rustig en gemoedelijk. Hier en daar zitten gasten aan de koffie, lezen een boek of stappen net op de fiets. De groene hagen en wilgentakken schutting zorgen voor mooi afgeschermde plekjes (en schaduw). Er staan ook twee hooiberghuisjes, ideale huuraccommodaties voor liefhebbers van het buitenleven maar zonder eigen tent, camper of caravan. Kortom, het is goed toeven en volop genieten op Minicamping De Nesse. Wat wenst een mens nog meer?!

Een mooie dag om te ‘grassen’.

  | Minicamping De Nesse en tips in de omgeving |

Ine en Ben Thijhuis uit Tubbergen: “We vonden deze camping via Google en de hoge review cijfers vielen op. Een 9,8. Van ons krijgen ze een 10! Het is hier heerlijk en het sanitair gebouw is prachtig. Zo schoon. Onze kleinzoon komt in het weekend en die zal zich zeker vermaken, het is kleinschalig maar heel gastvrij op de camping. Verder trekken we er veel op uit met de fiets, naar het strand van Castricum, het Noordhollands duinreservaat en er zijn zoveel fietsroutes. Naar het eilandje De Woude bijvoorbeeld. Erg leuk, want dan ga je met de pont over. Op De Nesse zelf vinden wij het gezellig en rustig tegelijk. We genieten ook van de bloemen naast onze plaats. Prachtig uitzicht.”

Groetjes Ine en Ben

Corrie en Leo Schrijvers uit Valkenswaard spreken ons aan: “Wij lezen Caravannen! altijd. We zijn altijd zo blij met de routes. We bewaren het magazine en halen er veel tips uit. De Nesse is een geweldige camping met hotelkwaliteit sanitair!”

Groetjes Corrie en Leo

Minicamping De Nesse, Nesdijk 1
1906 BB Limmen | www.campingdenesse.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 3-2020