Si-Es-An in het Reestdal.

Camping Si-Es-An  |  Tekst: Willem Smalen |  Fotografie: Anahí Clemens. 

“Welkom in de brasserie de Boerderij.” 

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

De Skycabin. 

‘Welkom op camping Si-Es-An’, staat er op het bord bij de ingang, geïllustreerd met een cartoontekening van een jongen en een meisje.

Via het restaurant komen we bij de receptie. Even later zitten we samen met Jarno en Willeke Keizer op het terras van brasserie de Boerderij, want dat is de naam van het restaurant. “Deze boerderij is zo’n honderd jaar oud, maar is in de loop der jaren helemaal verbouwd”, vertelt Jarno. “De camping is een familiebedrijf. De grootouders van Willeke namen zo’n vijftig jaar geleden de camping van de eerste eigenaren over. De ouders van Willeke hebben het later voortgezet. Sinds 2017 zijn wij de eigenaren van de camping.” Een bijzondere naam. Waar komt die vandaan? “De eerste eigenaren van de camping hebben de naam bedacht. Zij hadden een zoon en dochter met de namen Sietse en An. Zo is de naam Si-Es-An ontstaan. Die naam is meer dan vijftig jaar zo gebleven. We vinden het nog steeds een leuke naam. Het is een camping met veel kampeerplekken en verschillende accommodaties, zoals bungalows, chalets, lodges trekkershutten en een Skycabin. Een niet te vergeten de hotelkamers als een klein hotel midden in de natuur.”

Nog net in de provincie Overijssel, in het Reestdal – vernoemd naar het riviertje de Reest, ligt camping Si-Es-An. We zijn nieuwsgierig welke camping er achter deze bijzondere naam schuil gaat. Jarno en Willeke Keizer vertellen het ons

Dennis en Marga zijn hier voor de eerste keer.

Willeke en Jarno: “Je moet altijd
weer investeren in ideeën.”

 

“We hebben alle kampeerweiden
een naam gegeven.”

“Kei” van een camping

“Hotelkamers als een klein hotel
midden in de natuur.”

In het Reestdal

In het Reestdal “Si-Es-An ligt in het Reestdal op de grens van Overijssel en Drenthe”, vertelt Willeke. “Het riviertje de Reest meandert door het dal van dit natuurgebied. Een bijzonder afwisselend landschap met bos, heidevelden en bloemrijke akkers nabij authentieke boerderijen. Het is een aantrekkelijk gebied om te wandelen en te fietsen. Voor onze gasten organiseren we wandelingen door het gebied. Je gaat dan met de boswachter op pad. Dat zijn heel leerzame wandelingen, ook voor kinderen.”

Familie camping

“Onze camping is in het vakantieseizoen een fijne familiecamping. Voor kinderen hebben we een grote speeltuin en een animatieteam. Een zwembad is hier maar één kilometer vandaan. Buiten het hoogseizoen is het meer een camping voor ouderen die van de rust en van de omgeving willen genieten. Wie een keer niet wil koken is welkom in de brasserie de Boerderij. We hebben voor onze gasten ook een broodjesservice. Vers bij het ontbijt.”

Door bosschages ingesloten kampeerweiden

“Het is een camping met veel kampeerplekken, maar door de verschillende met bosschages ingesloten kampeerweiden lijkt het kleinschaliger”, Jarno wijst naar een bordje bij een weide waarop Paardenweide staat. “We hebben alle weiden een naam gegeven, Koeweide, Guste Weide, Pinkenweide en Voorste hooiweide.”

 Plannen voor de toekomst?

Willeke en Jarno: “Ja die hebben we zeker, je moet altijd weer investeren in ideeën. We hebben concrete plannen voor nieuwe accommodaties en aanpassingen van een aantal bestaande. We zijn toekomstgericht voor de volgende vijftig jaar.”

 

“Het is een camping met veel kampeerplekken, maar door de verschillende met bosschages ingesloten kampeerweiden lijkt het kleinschaliger”

Het is een camping met veel kampeerplekken en verschillende accommodaties, zoals bungalows, chalets, lodges trekkershutten en een Skycabin.

Door bosschages ingesloten kampeerweiden.

Ze verblijven het hele seizoen op Si-Es-An. Johannes en Tinie uit Drachten

  | Gasten aan het woord |

 

Wandelen met de hond

Dennis en Marga zijn hier voor de eerste keer. “We wilden dit deel van Nederland ontdekken. Het is een aantrekkelijke omgeving. We wandelen samen met onze hond vanaf de camping het bos in. Wij hebben een plek met privé sanitair, dat wilden we graag. Het is een camping met een gemoedelijke sfeer. We hebben leuk contact met andere gasten.”

 

Het hele seizoen

Ze verblijven het hele seizoen op Si-Es-An. Johannes en Tinie uit Drachten. “In de zomer is dit ons huis. We staan hier met onze caravan voor het vijfde seizoen. Dan hoef je niet vragen of het ons hier bevalt. We maken graag fietstochten. Maar met warm weer zoals vandaag trekken we ons terug in de schaduw van de bomen, met een boek.”

Camping Si-Es-An |  De Haar 7
7707 PK Balkbrug | 0523 656 534
info@si-es-an.nl | www.si-es-an.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 4-2020