Boerderijcamping op een landgoed

 

Boerderijcamping ‘t Heeterveen  |  Tekst: Willem Smalen  |  Fotografie: Anahí Clemens

Een boerderij met schapen, kippen, konijnen en koeien. Dat was een wens van Willeke en Wietse
van den Bosch. Maar door de combinatie met een camping zou het beeld compleet zijn.
Het werd Boerderij-camping ’t Heeterveen op het landgoed IJsselvliedtin Wezep.

Camping Drijfveer Tusken de Marren4

“De camping is naar de boerderij vernoemd”

Het witte landhuis IJsselvliedt rijden we voorbij. Een lange oprijlaan ligt voor ons. Hoge bomen aan weerszijde en bos. Je verwacht hier geen camping. Even verder een open plek. We zien een boerderij met op de gevel de naam ’t Heeterveen.

“De camping is naar de boerderij vernoemd”, vertelt Wietse. We zitten op het terras bij de boerderij. Willeke serveert koffie met huisgemaakte taart. “Het is voor ons het tweede seizoen dat we de camping hebben. De vorige eigenaar had hier een boerenbedrijf met melkkoeien. Later in combinatie met een camping. Ik werk hier op het landgoed en ik kende de eigenaar. Toen hij aankondigde om met pensioen te gaan, leek het ons een mooie kans om de boerderij over te nemen, inclusief camping. We woonden hier in het dorp, maar buiten wonen op een boerderij met dieren was een wens van ons. Het is nu het tweede seizoen dat we campinggasten ontvangen.”

Werken en wonen bij de camping

“We hebben een mooie taakverdeling” vertelt Willeke. “Wietse doet hoofdzakelijk het onderhoud van de camping, zoals gras maaien. Ik doe de reserveringen en de administratie. Voor ons was een camping beheren helemaal nieuw. Ik ben er gek op om mensen te kunnen ontvangen. Ik vind het leuk dat onze gasten hier kunnen genieten. Je hoort veel verhalen. Het is heel afwisselend werk. Nou ja, eigenlijk ik vind ik het eigenlijk geen werk. Ik geniet elke dag van mensen die in vakantiestemming zijn.

 

Kinderen wonen in de buurt
“Mijn man is even boodschappen doen”, zegt Neeltje. Zij staat met de cara Krimpen aan den IJssel. We hebben kinderen die in deze buurt wonen. Die kunnen we in onze vakantie vaak bezoeken, of zij komen hier naar toe. Het is een hele fijne rustig gelegen camping. In de omgeving maken we veel fietstochten.”

Het is een minicamping met vijfentwintig plekken.

Onze gasten zijn senioren en gezinnen met kleine kinderen. We hebben een kleine kinderboerderij met geiten, kippen en konijnen. In een weide lopen schapen, in het voorjaar met lammetjes. Kinderen vinden dieren op een boerderij altijd leuk.”

Een echte boerderij-camping

“We lopen samen met Willeke en Wietse en hun oudste dochter Marieke over het erf.
“In de verte grazen onze koeien en hier onze schapen”, zegt Wietse. Hij stapt behendig over een afrastering van de schapenwei. De schapen komen mekkerend op hem af. “Ja, ze denken dat ze voer krijgen.” Nog meer dieren. In de kinderboerderij zien we geitjes, een konijn zit rustig in een hoekje, kippen lopen pikkend rond. “Op de deel van de boerderij hebben we een winkeltje waar je eieren kunt kopen. We hebben ook zelfgemaakte yoghurt, jam en groenten uit de moestuin. Het is een echte boerderij-camping, daar komen onze gasten voor.”

Het witte landhuis IJsselvliedt.

Wandelen op het landgoed
Astrid en John uit Deventer zijn hier voor de eerste keer. “We vonden de ligging van deze camping op het landgoed heel aantrekkelijk. Je wandelt zo het bos in. We hebben de geschiedenis van landgoed IJsselvliedt gelezen, dan heb je een betere voorstelling van de omgeving.”

In de kinderboerderij zien we geitjes, een konijn zit rustig in een hoekje, kippen lopen pikkend rond.

We hebben ook zelfgemaakte yoghurt,  jam en groenten uit de moestuin.

Boerderijcamping ‘t Heeterveen

Zuiderzeestraatweg 451 | 8091 PA Wezep, de Veluwe  | +31 (0)38 376 3 921

info@heeterveen.nl | www.heeterveen.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen! 4-2020